Daljši zastoji so na primorski avtocesti pred počivališčem Studenec proti Ljubljani in na gorenjski avtocesti med Lipcam in predorom Karavanke v smeri Avstrije, kjer je zastoj dolg pet kilometrov, čakalna doba pa je najmanj eno uro in pol.

Zgoščen promet je na cesti Razdrto - Postojna.

Do 23. ure je zaradi del na relaciji Vodice - Moste v Vodicah zaprta Kamniška cesta.

Jutri do 22. ure bo spremenjena prometna ureditev v zapori na primorski avtocesti med počivališčema Studenec in Ravbarkomanda. Promet proti Ljubljani poteka samo skrajnem levem pasu, zaprt je tudi priključek Postojna.

Zaprta je polovica štajerske avtoceste med predorom Ločica in cestninsko postajo Vransko v smeri Maribora

V okviru Evropskega tedna mobilnosti bo do 24. ure v Ljubljani zaprta Slovenska cesta med Šubičevo in Gosposvetsko cesto.

Na avstrijski strani predora Karavanke potekajo obnovitvena dela. Promet bo do 20. decembra letos potekal izmenično enosmerno, s čakalno dobo pred predorom. Izredni prevozi bodo omogočeni enkrat tedensko, v noči s četrtka na petek.

Zaprta je polovica štajerske avtoceste med predorom Ločica in cestninsko postajo Vransko v smeri Maribora, promet poteka dvosmerno po drugi polovici avtoceste. Zaprt je priključek Vransko v smeri Maribora.