Pridobitev certifikata je svetovalni in revizorski postopek, ki pomaga delodajalcem uvajati ukrepe za boljše upravljanje s človeškimi viri s poudarkom na usklajevanju poklicnega in družinskega življenja zaposlenih, poudarjajo na Ekvilib inštitutu. Od leta 2011 je s pomočjo Evropskega socialnega sklada omogočeno sofinanciranje osnovnega certifikata v višini 80 odstotkov štiridesetim slovenskim podjetjem in organizacijam letno. Za certifikat Družini prijazno podjetje je vse več zanimanja, v lanskem letu pa se je v postopek vključilo rekordno število podjetij, in sicer 40, dodajajo.

Predstavitve se bodo začele v torek na Notranjskem, kjer bo v prostorih območne GZS zbornice gost podjetje Ydria Motors, 2. oktobra se bodo ustavili na Korošekm in v GZS območni zbornici Koroške gostili podjetje LOG, teden dni kasneje, 9. oktobra, bo predstavitev na Dolenjskem, natančneje v podjetju Infotehna Skupina, ki bo tudi predstavilo svoje izkušnje s certifikatom Družini prijazno podjetje, 10. oktobra pa se bodo predstavili še štajerskim podjetjem, ko bo v Štajerski gospodarski zbornici gostili Zavod za zdravstveno varstvo Maribor. Vse predstavitve se bodo pričele ob 13. uri in bodo trajale predvidoma 2 uri.

Za več informacij in prijavo na predstavitev je na voljo Petra Hartman, telefon 01/430 37 51, petra@ekvilib.org, www.certifikatdpp.si