Dve leti trajajoča raziskava, ki jo je naročil indijski svet za medicinske raziskave, je sprožila pozive družbam, da začnejo po Indiji prodajati različne dolžine in velikosti kondomov. Po rezultatih sodeč ima kar 60 odstotkov Indijcev od tri do pet centimetrov krajše penise od mednarodnega povprečja.

Specialist za plodnost Chander Puri je pozval k proizvodnji posebnih kondomov, ki bodo ustrezali Indijcem, saj so trenutni ti, ki so na voljo v trgovinah, večinoma preveliki. Da je problem resen, priča podatek, da v enem izmed petih primerov, ko Indijci uporabijo kondom pri spolnem odnosu, ta zleze s penisa ali pa poči. Ker je Indija ena izmed najbolj ogroženih držav glede okužbe z virusom HIV, so učinkoviti kondomi nuja.

Puri je izpostavil, da je Indijcem nerodno obiskati lekarno in prositi za manjše kondome. "Tudi takšne prodajajo v Indiji, a se ljudje tega ne zavedajo. Govora o tem skoraj ni, ponavadi pa je Indijcem nerodno hoditi v lekarne in prositi za manjše kondome," je še pojasnil. "Velikost ni pomembna, temveč tehnika. Glede na število novorojencev gre Indijcem zelo dobro," je poudaril.