Notranje težave Grkov, ki imajo sicer kakovostne igralce, ne zmanjšujejo dosežka Maribora, saj je predvsem plod kakovosti zasedbe in vrhunske igre. To je bila sijajna predstava, o kateri bodo v mestu ob Dravi govorili še nekaj tednov, obenem je tudi prava mojstrovina v režiji Darka Milaniča v pripravi na tekmo.

Evropska liga je idealno tekmovanje za trenutno kakovost zasedbe Maribora, tekmeci s Panathinaikosom, Laziem in Tottenhamom pa so celo bolj atraktivni kot kakšna skupina v ligi prvakov. Če Maribor po proračunu še ne spada v srednji evropski razred, je že v njem po kakovosti igre in igralske zasedbe. Ta je sinoči pokazala odgovornost, učinkovitost in taktično disciplino pa tudi samozavest in predrznost. S tem so posamezniki presegli ter zasenčili nekatere vnaprej abonirane legionarje slovenske reprezentance A in zlasti s predstavo odločno potrkali na vrata selektorja Slaviše Stojanovića. Najbolj so ugajali golgeter Berić, defenzivna vezista Mertelj in Cvijanović s kopico ukradenih žog ter sodelovanjem v akcijah za prva dva gola, predrzni bočni igralec Milec, ki je bil epsko bitko z najnevarnejšim igralcem gostov Sissokojem, ter vselej racionalni Tavares s potezo več. V mariborski predstavi ni bilo vse idealno. Ibraimi je igral na trenutke zasebno tekmo s kopico izgubljenih žog vse do gola, dolžnik je tudi Mezga, a so njune napake nadomestili soigralci z ekipnim duhom.

Vzdušje v Ljudskem vrtu je bilo že po tradiciji fantastično. Le upamo lahko, da se je kakšnega prijema, kako privabiti gledalce na reprezentančno kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo s Ciprom čez tri tedne v Mariboru, naučil tudi Ilija Kitić. Vodja marketinga in komuniciranja na Nogometni zvezi Slovenije je bil v odsotnosti "prvoligašev" po hierarhiji celo najvišji predstavnik funkcionarjev in uslužbencev z Brnčičeve v Ljubljani sinoči v Ljudskem vrtu, zato upamo, da ta 12. oktobra ne bo prazen in ne bo spominjal na stadion duhov.