Slovenska ekipa, ki jo bo v Belgiji vodil Herman Jakolič, ima pred odhodom visoke cilje. Na težki progi, ki so jo vsi trije slovenski reprezentanti označili za eno najtežjih na svetu, saj poteka po mivki, katere slovenski fantje niso vajeni, se bodo poskušali v konkurenci 33 držav uvrstiti med prvih dvajset ekip in tako po devetih letih znova nastopiti v finalu A. Optimizem črpajo iz odličnih predstav v zadnjih sezonah in iz dejstva, da je v ekipi eden najbolj nadarjenih motokrosistov na svetu - 16-letni Tim Gajser, evropski in svetovni prvak med mladinci.

"Za menoj je najuspešnejša sezona v karieri, saj sem osvojil naslove svetovnega, evropskega in italijanskega prvaka. Ponosen sem, da sem že pri šestnajstih letih član slovenske izbrane vrste in zelo se veselim nastopa tako na svetovnem kot na evropskem pokalu narodov. Vsi trije smo v dobri formi, zato pričakujem na obeh tekmovanjih visoke uvrstitve," pravi Tim Gajser.

Verjetno v isti postavi, vendar pod vodstvom Saša Kraglja bo Slovenija nastopila tudi na evropskem pokalu narodov v Ukrajini. Tam so želje in cilji še višji; fantje že zdaj na glas napovedujejo naskok na kolajno, prvo v zgodovini slovenskega motokrosa na najpomembnejših dirkah za nacionalna moštva. "Leta 2007 smo končali na nehvaležnem četrtem mestu. A glede na to, da smo letos vsi napredovali tako v tehniki vožnje kot hitrosti in da nam je proga veliko bolj pisana na kožo kot tista v Belgiji, imamo realne možnosti za medaljo. Seveda pa je v motokrosu veliko odvisno tudi od športne sreče," pravi najizkušenejši mož v slovenski izbrani vrsti Klemen Gerčar