Šanghaj je svetovno premiero doživel na 36. filmskem festivalu v Montrealu in bil po Naberšnikovih besedah med občinstvom dobro sprejet. V tekmovalnem programu tega festivala A kategorije je prejel tudi nagrado za scenarij, ki ga je Naberšnik napisal po romanu Nedotakljivi Ferija Lainščka.

"Gre za priznanje na največjem festivalu tekmovalnega tipa v Severni Ameriki. Nagrada omogoča tako distribucijo filma v tujini kot tudi možnosti za razvoj novih projektov," je poudaril Naberšnik ob prejemu nagrade v začetku septembra.

Glavni protagonisti filma so člani ciganske družine Mirga. Spremljamo zgodbo štirih generacij, ki jo v prvi osebi pripoveduje Lutvija Belmondo Mirga. Belmondo je tudi osrednji junak zgodbe, romski kralj, ki se odloči ustvariti lastno vas in jo poimenuje Šanghaj. Film je posnet v romskem jeziku.

Naberšnik je po današnji novinarski projekciji filma za STA spregovoril tudi o pričakovanjih glede slovenske distribucije. Kot je dejal, je težko biti prerok v lastni državi. "Ravno Petelinji zajtrk mi je dal izkušnjo, kako nepredvidljiva je pot filma. Takšnega uspeha, kot ga je film doživel, si resnično nisem predstavljal, kot tudi ne gledališke predstave in radijske igre in vsega, kar je sledilo," je povedal Naberšnik. Petelinji zajtrk je v kinematografe pritegnil več kot 200.000 gledalcev.

Šanghaj bo prikazan tudi v tekmovalnem programu 15. festivalu slovenskega filma, ki bo v Portorožu med 27. in 30. septembrom. "Vidim, da je pred filmom festivalsko življenje. Jeseni bo doživel distribucijo tudi v BiH. Film je aktualen tudi za tuja tržišča, to je gotovo," je še dejal režiser.