Žveglič ocenjuje, da gre pri nasprotovanju temu predlogu "za povsem politično in strateško odločitev politične stranke, ki se želi utrditi kot domnevno zadnja branilka državnega nadzora nad nekaterimi slovenskimi podjetji". Ob tem zagotavlja, da je opozicija praktično sodelovala pri celotnem postopku nastajanja zakona.

V predlogu zakona so vse varovalke, ki preprečujejo kakršnekoli prodaje državnega premoženja mimo DZ, je še zatrdil Žveglič ter dodal, da je namen sprememb v upravljanju premoženja države ravno učinkovitejše poslovanje podjetjih z državnim lastništvom in oblikovanje dolgoročne strategije upravljanja z državnim premoženjem, ki je danes raztreseno med več državnih institucij.

V SLS od opozicije ne pričakujejo, da se bo strinjala z vsemi koalicijskimi odločitvami, želijo pa si navajanja resničnih dejstev ter vodenja argumentirane razprave, je še zapisal Žveglič.

DZ bo predlog zakona o slovenskem državnem holdingu obravnaval po nujnem postopku na septembrski seji, ki se začne v ponedeljek. Veber je v sredo povedal, da bo poslanska skupina SD poskusila preprečiti njegov sprejem. Gre za krajo stoletja, ogroženih bo 100.000 delovnih mest, nekaj strankarskih ljudi se bo okoristilo, je opozoril.