Na sejmu, ki poteka v organizaciji Vseslovenskega združenja malih delničarjev, je Šušteršič še povedal, da bo proračunski primanjkljaj v skladu z danimi obljubami EU.

Predsednik ustavnega sodišča Ernest Petrič je opozoril na slabitev vladavine prava v Sloveniji, pri čemer je naštel neupoštevanje pogodb in plačilno nedisciplino. Ob tem je opozoril na neučinkovitost sodišč in na neučinkovitost državne administracije.

Petrič je še spomnil, da je pred leti dejal, da je korupcija v Sloveniji omejena. "Zdaj pa tega ne upam več reči," je poudaril. Ob tem je pozval k izvajanju reform, saj se bodo ljudje po njegovih besedah morali naučiti živeti s toliko, kolikor naredijo. Politično in gospodarsko elito ter vodstvo sindikatov pa je pozval k odgovornemu ravnanju, saj v nasprotnem primeru Slovenija po njegovih besedah "drvi v katastrofo".

Na sejmu Investo Expo, ki se bo zaključil v petek, bo sodelovalo več kot 100 gostov in govorcev iz 55 držav, srečanje pa predstavlja priložnost, da domače institucije, podjetja in posamezniki z njimi navežejo stike, so sporočili organizatorji.