Od leta 2002 je Intera iz mladega 'garažnega' podjetja, ki se je že od začetka usmerjalo v razvijanje inovativnih spletnih rešitev, zrasla v skupino treh podjetij. Celotna ekipa danes šteje enaindvajset sodelavcev, poleg matične Intere pa jo sestavljata tudi podjetji Refresh in Intelius. Slednje je bilo pred kratkim sprejeto v TechStars, enega največjih svetovnih podjetniških inkubatorjev v ZDA. Kot je povedal eden od ustanoviteljev Intere in direktor Inteliusa Davorin Gabrovec, ta uspeh lepo zaokrožuje letošnje praznovanje ob okrogli obletnici.

Glavni produkt Intere je Intrix, spletna rešitev za upravljanje odnosov s strankami (CRM) in vodenje projektov, ki malim in srednjim podjetjem olajšuje poslovanje. Uporablja jo že več kot 2000 ljudi v Sloveniji, Srbiji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem in v Kanadi, širitev na tuje trge pa se še nadaljuje. V Sloveniji je Intrix od letos vključen tudi v Telekomovo ponudbo poslovnih rešitev za mala in srednja podjetja.

Odličnost Interinega poslovanja potrjujejo številne domače in tuje nagrade in priznanja za inovativnost. V njeni zbirki so trofeje z izborov Najpodjetniška ideja, Slovenski forum inovacij, Hevreka!, European Venture Summit, Red Herring, zlato priznanje Gospodarske zbornice Slovenije za najboljšo inovacijo v štajerski regiji, priznanje EuroCloud Slovenia za najboljšo storitev v oblaku idr. Podjetje dokazuje, da se je mogoče v svetovne poslovne trende aktivno in uspešno vključevati tudi iz kraja, kot je Ptuj.

Za lokalno okolje je Intera pomembna tudi kot delodajalec. So trikratni zaporedni finalisti izbora naj zaposlovalca Zlata nit. Interini zaposleni se udeležujejo različnih izobraževanj in seminarjev, radi pa se družijo tudi izven delovnega časa, na primer ob športnih aktivnostih. Da bi lažje usklajevali službene in družinske obveznosti, je Intera med prvimi v Sloveniji pridobila certifikat Družini prijazno podjetje.
Direktor Intere Peter Ladič pravi: „Zasluge za to, da nam že desetletje uspeva na tako hitro spreminjajočem se področju, kot so informacijske in komunikacijske tehnologije, gredo vsem našim zaposlenim, ki s svojimi idejami, energijo in pripadnostjo vsak dan izboljšujejo naše rešitve.“