Obama je na oddaji Davida Lettermana dejal, da se Romney moti, ko 47 odstotkov Američanov opisuje kot "žrtve".

Obama je med drugim spomnil, da je Združenim državam Amerike po volitvah 2008 povedal, da bo delal za vse, vključno s tistimi, ki niso glasovali zanj. "Ena stvar, ki sem se je kot predsednik naučil, je ta, da predstavljam vso državo," je povedal. "Ni veliko ljudi, ki mislijo, da so žrtve ali da so upravičeni do različnih koristi," je dodal.

Romney pa je včeraj branil svoj govor, ki so ga skrivaj posneli na zasebni dobrodelni večerji. Za Fox News je dejal, da se zaveda, da tisti, ki so "odvisni od vlade" na novembrskih volitvah ne bodo glasovali zanj.

Romneyev govor obsodil tudi Erekat

Včeraj je sicer na dan prišlo še več minut posnetka. V nekem trenutku Romney govori, da si Palestinci na Bližnjem vzhodu ne želijo miru. Celoten posnetek je sicer na svoji spletni strani prva objavila liberalno usmerjena revija Mother Jones.

Na Romneyeve besede o Palestini se je odzval tudi glavni palestinski pogajalec Saeb Erekat. Ta je za Reuters povedal, da bo le tisti, "ki si želi ohranjati izraelsko okupacijo, trdil, da Palestincev mir ne zanima".

Romney zaničeval Obamove volivce, Palestincem pa pripisal odločenost uničenja Izraela