Denis Turk, predsednik sveta delavcev Hita, poudarja, da je občina Šempeter-Vrtojba ena izmed solastnic podjetja Hit, in če se bi pojavila nova igralniška konkurenca, se lahko zgodi tudi najbolj črn scenarij - zaprtje enega izmed Hitovih igralniško-zabaviščnih centrov - domnevno hotela Park v središču Nove Gorice. Denis Turk je svetnike šempetrsko-vrtojbenske občine v pismu tudi spomnil, da je v družbi Hit zaposlenih 112 prebivalcev občine Šempeter-Vrtojba in da občina v primeru odprtja novega igralnega salona ne bo prejela nič več koncesijskih sredstev, kot jih dobiva zdaj, saj bi novi igralni salon le prevzel del Hitovih gostov. In ob takšnem razpletu dogodkov bi delo izgubilo okoli 250 zaposlenih v Hitu, medtem ko je izpad Hitovih prihodkov ocenjen na več kot 12 milijonov evrov.

Pred zasedanjem občinskega sveta vre tudi med svetnicami in svetniki v občini Šempeter-Vrtojba. Osem jih je te dni obvestilo protikorupcijsko komisijo, da s strahom pričakujejo sejo sveta, ker ne vedo, kaj se jim bo do takrat še zgodilo in kaj jim bodo podtaknile "neznane osebe".  Zato se želijo od teh dogajanj distancirati. "Tisti, ki ustvarjajo afere in širijo laži glede podkupovanj in lobiranja v zvezi z projektom Sailaway, očitno želijo vplivati na odločitve občinskega sveta," pravi osmerica svetnikov. Prav te svetnike pa je že lani okarala protikorupcijska komisija, ker ji niso prijavili Davorina Vidmarja, domnevnega lobista za pridobitev soglasja Alei Iacti.

Na pritiske nasprotnikov igralnega salona opozarjajo tudi v družbi Priori, ki je stoodstotna lastnica Alee Iacte. Prepričani so, da hoče nekdo povzročiti gospodarsko škodo obema družbama. Da gre za pritiske ali še kaj hujšega, je prepričan tudi župan Milan Turk, ki mu je, kot smo poročali, v začetku julija neznanec iz Avstrije na račun njegovega podjetja nakazal 2000 evrov. "Vse skupaj sem prijavil policiji in predlagal, da denar zasežejo in dajo v dobrodelne namene. Tega še niso storili, ker zadevo skupaj z dvema podobnima primeroma v Ljubljani še preiskujejo. Denar je tako še vedno na računu mojega podjetja v mirovanju," je povedal Milan Turk.