Udeležba za tekmovalce je bila brezplačna, prijavili pa so se lahko na povezavi www.nikerunning.si, kjer so si lahko oblikovali tudi lastno štartno številko.

Za prvih deset tekačev in tekačic so organizatorji pripravili nagradni sklad, tisoč pa jih je v cilju prejelo majico.

Pred začetkom teka smo se odpravili na Prešernov trg in nekatere tekače povprašali, zakaj so se odločili ravno za to preizkušnjo in kaj jim tek sploh pomeni v življenju.

Beg od stresa

"Punca se je prijavila, ker je želela majico. Ker pa ni prepričana, da bo med prvih tisoč, sem se za sodelovanje odločil tudi jaz. Podobnih organiziranih tekov se sicer ne udeležujem, ko pa ni izpitov, po Mostecu tečem okoli petkrat na teden. Tek mi predstavlja rekreacijo in beg od stresa," je povedal 23-letni Ljubljančan.

Teče za dušo

28-letna Trebanjka je pojasnila, da je za njeno prijavo kriva sodelavka, ki jo je pregovorila. "Gre za novo izkušnjo. Tečem rekreativno, ampak na maratonih in podobnih rečeh še nisem bila, tako da je to zame prvič. Tek mi predstavlja sprostitev, da za seboj pustiš vse skrbi. Med tekom se sprostiš in si svoboden, tako da tečem za dušo."

Zabava in sprostitev

"Tek me veseli. Predstavlja mi zabavo in sprostitev. Je izhod in te napolni z novo energijo. Tokrat sem drugič na organiziranem teku. Pred tem sem se udeležil ljubljanskega maratona. Rekreativno tečem dvakrat na teden," je povedal 19-letni Ljubljančan.

Zdrav način življenja

25-letna Koprčanka je za Dnevnik.si dejala: "Za današnji tek sem se odločila, ker je to zelo prijetno. Nekaj narediš zase, ob športu pa se še družimo in uživamo v dobrem vzdušju. Podobnih prireditev se še nisem udeležila, se pa sicer precej ukvarjam s športom. Rekreativno tečem, ker je poleg sprostitve tudi del zdravega načina življenja."

Ker je krajši od treh kilometrov, je samo za hec

"Za današnji tek sem se odločil, ker veliko tečem. Sem maratonec in sem se udeležil že več organiziranih tekov. Največkrat ljubljanskega maratona. Naslednji mesec bom tekel že 10. maraton. Današnji tek je izključno družaben. Je krajši od treh kilometrov, tako da je samo za hec. S tekom zvišujem splošno kondicijo, če je zraven veliko ljudi, pa je lahko tudi družabno," je pojasnil 24-letni Ljubljančan.