Konec avgusta je Delo poročalo, da naj bi imel Rode leta 1969 intimno razmerje s Tanjo Bredo S., ki je leto pozneje v Nemčiji rodila otroka. Ta naj bi bil danes v Dubaju živeli Peter Stelzer, ki je za časnik, še isti dan pa tudi za nekatere druge medije, izrekel željo, da Rode opravi test očetovstva.

Kardinal je še isti dan odločno zanikal, da bi prelomil celibat, in izrazil pripravljenost, da opravi omenjeni test. Predlagal je, da se ta opravi na Inštitutu za sodno medicino Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, ker pa se Stelzer s tem ni strinjal, je pristal tudi na test očetovstva na eni izmed nemških ustanov, ki jo je predlagal Steltzer.

Petega septembra so tako v pisarni Zidar Klemenčičeve v izjavi za javnost zapisali, da so Stelzerjevemu nemškemu odvetniku sporočili, da je Rode pripravljen opraviti test v Nemčiji, obenem pa ga zaprosili, naj takoj posreduje termin, v katerem bi Rode in Stelter po protokolu sodnih ugotavljanj očetovstva istočasno oddala vzorce DNK. Tega termina njegov odvetnik do danes še ni sporočil, so pojasnili v odvetniški pisarni Zidar Klemenčič.