Kot je Vizjak pojasnil na novinarski konferenci v Ljubljani, so bili v ospredju pogovorov "trije stebri". V okviru prvega so govorili o motiviranosti mladih za vstop v pokojninski sistem. Predlagana pokojninska reforma po njegovih besedah zagotavlja večjo povezanost med vplačanimi prispevki in končno pokojnino, predvideni informativni osebni računi pa naj bi mlade, ki danes ne vidijo smisla v vstopanju v dolgoročne zavarovalniške sisteme, prepričali, da je to smiselno in koristno.

Drugi steber pogovorov je predstavljal koncept enotne pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas, ki naj bi nadomestila zaposlovanje za določen čas. To ni le v interesu mladih in sindikatov, temveč tudi države, je ocenil minister. V tem delu so danes pretresali posamezna obdobja, ki jih koncept predvideva, med drugim poskusno obdobje in varnost v njem.

Vizjak: Vsi mladi si želijo redne zaposlitve

V okviru tretjega stebra pa se je minister s predstavniki mladih pogovarjal o začasnih in občasnih delih oz. tem, koliko se z njimi posega v redne zaposlitve. Ob tem je Vizjak pojasnil, da si vsi mladi želijo redne zaposlitve, ne pa ostalih oblik dela. Tu bi lahko po njegovih besedah iskali rešitve z dodatnimi varovalkami oz. razgovorom o tem, ali takšna dela prinašajo več koristi ali več tveganja.

Vizjak je poudaril še, da se na ministrstvu zavedajo, da se bo treba o obeh reformah usklajevati ne zgolj s socialnimi partnerji na ravni Ekonomsko-socialnega sveta, temveč tudi medgeneracijsko, posebej z mladimi, ki jih "te rešitve precej zadevajo".

S predstavniki ŠOS in mladinskega sveta so se zato dogovorili glede nadaljnjega dela. Oboji bodo ministrstvu posredovali svoja stališča, predloge in pripombe, ministrstvo pa jim bo odgovorilo. Sledila bodo usklajevanja, je napovedal Vizjak.

Šaker: Zavzemali se bomo, da bo reforma dobra

Predsednik Mladinskega sveta Slovenije Kamal Izidor Šaker je v zvezi s predlogom pokojninske reforme pojasnil, da so predvsem potipali, kakšna je klima, kje so zadeve odprte, kje se da stvari še izboljšati. Zatrdil je, da se bodo zavzemali, da bo reforma dobra; da bo zagotovila izpolnjevanje potreb mladih in jim omogočila lažji prehod iz izobraževalnega sistema na trg dela.

Pojasnil je še, da se zavedajo, da je reforma pokojninskega sistema nujna, ministru pa so predlagali, da delodajalcu za mladega zaposlenega in starejšega zaposlenega, ki se bliža upokojitvi, dve leti ne bi bilo treba plačevati socialnih prispevkov. Starejši bi bil ta čas mentor mlademu. Glede predlagane reforme trga dela je Šaker izpostavil, da nanjo (za zdaj) nimajo pripomb, da pa si želijo, da se mlade vključi kot rizično skupino.

"Enotna pogodba o zaposlitvi ena od rešitev, zagotovo pa ne edina"

Kot je sinoči v Odmevih povedala Belopavlovičeva, je enotna pogodba o zaposlitvi ena od rešitev, "zagotovo pa to ni nekaj magičnega ali edino, kar bi lahko pomagalo".

Reforma trga dela predvideva petmesečno poskusno delo, ko delodajalec brez razloga lahko odpove pogodbo, odpovedni rok bi bil 14 dni. Belopavlovičeva je ob tem dejala, da ne moremo izključiti možnosti zlorab. "Toda mislim, da bo takšno poskusno delo delodajalcu le dalo neko možnost. Dober delodajalec dobrega delavca, ne bo odpustil zaradi tega, ker bo ta institut to omogočal, ampak bo verjetno poskušal z njim delo nadaljevati."

Obujanje malega dela?

O strahovih sindikatov, da predlog z občasnimi in začasnimi deli obuja malo delo in da bo to vodilo v konec pogodb za nedoločen čas, je Belopavlovičeva povedala, da bi "neko obliko občasnega, začasnega dela, ki bi ga lahko opravljali tako brezposelni, upokojenci kot študentje, pravzaprav morali dopustiti v zakonodaji".

"Treba bi bilo seveda omejiti, na eni strani časovno, na drugi z zaslužkom. Malo delo je treba seveda tudi ustrezno obdavčiti, da se bodo delodajalci resno odločali, ali nekoga zaposliti, ali je dovolj, če dobijo nekoga, ki jim bo to delo opravil v nekaj urah in za neko določeno plačilo," je dodala. Za sindikate se ji zdi razumljivo, da se bojijo "vseh teh institutov, saj je takšno malo delo lahko konkurenca zaposlovanju, tudi za krajši delovni čas". Sicer ne razume, zakaj temu nasprotujejo delodajalci, "razen če jih skrbi drugačna, nova in višja obdavčitev".

Se zaposluje zaradi potreb ali drugih razlogov?

Izpostavila je pomen inšpekcijskega nadzora. "Še vedno bomo imeli tudi zaposlovanje za določen čas – ta institut ni popolnoma ukinjen-, in seveda nadzor nad tem, ali se v teh primerih dejansko zaposluje zaradi potreb ali drugih razlogov, je zelo pomemben," je poudarila.

Medtem ko je včeraj evropski komisar za zaposlovanje in socialne zadeve Lazslo Andor ocenil, da gredo reforme trga dela v pravo smer, predstavniki sindikatov še vedno pričakujejo trda pogajanja in ne nameravajo podleči pritiskom, delodajalci pa so bolj optimistični in verjamejo, da bo moč argumentov zmagala nad argumenti moči.

Potipali, kakšna je klima

Predsednik Mladinskega sveta Slovenije Kamal Izidor Šaker je v zvezi s predlogom pokojninske reforme pojasnil, da so predvsem potipali, kakšna je klima, kje so zadeve odprte, kje se da stvari še izboljšati. Zatrdil je, da se bodo zavzemali, da bo reforma dobra; da bo zagotovila izpolnjevanje potreb mladih in jim omogočila lažji prehod iz izobraževalnega sistema na trg dela.

Pojasnil je še, da se zavedajo, da je reforma pokojninskega sistema nujna, ministru pa so predlagali, da delodajalcu za mladega zaposlenega in starejšega zaposlenega, ki se bliža upokojitvi, dve leti ne bi bilo treba plačevati socialnih prispevkov. Starejši bi bil ta čas mentor mlademu.

Glede predlagane reforme trga dela je Šaker izpostavil, da nanjo (za zdaj) nimajo pripomb, da pa si želijo, da se mlade vključi kot rizično skupino.

Najbolj jih skrbijo občasna in začasna dela

Predsednik ŠOS Mitja Urbanc pa je po sestanku z ministrom pojasnil, da so glede predlagane reforme trga dela dobili odgovore na določena vprašanja, ki jih bodo zdaj preučili, nato pa postavili dodatna vprašanja, če jih bodo imeli. Najbolj jih sicer skrbijo občasna in začasna dela, ki spominjajo na referendumu padli predlog zakona o malem delu.

"Do nekih manjših sprememb v tem predlogu sicer prihaja, pa vendar smo želeli podrobnejše odgovore. Nekatere smo že prejeli, zdaj jih bomo preučili in videli, kaj za študenta takšna ureditev pomeni, glede na to, da je študentsko delo v določeni meri izključeno," je dejal.

ŠOS se zdi torej s stališča zaposlovanja mladih problematično predvsem občasno in začasno delo, ki ne prinaša nobene socialne varnosti.

Na ŠOS pa v določeni meri pozdravljajo idejo o enotni pogodbi, sploh z vidika trenutne segmentacije na trgu dela. Vizjaka so sicer opozorili na možnost zlorab v poskusnem obdobju, minister pa jim je dal besedo, da bodo bolj konkretno opredelili, kaj pomeni teh pet mesecev, kakšne so možnosti zlorab in zakaj do njih načeloma ne bi smelo prihajati, je pojasnil Urbanc. Kot je še ocenil, je minister pripravljen delovati v smeri odpravljanja problemov.