Pahorja so v petek popoldne zaradi bolečin po padcu na hrbet slikali z rentgenom, ki sprva ni pokazal poškodb ali zlomov. Z dodatnimi preiskavami pa so ugotovili, da ima počeno križnico. Pahor se sicer ni poškodoval v času opravljanja svojih aktivnosti kot predsedniški kandidat.

Po besedah Vovkove bodo v štabu nekoliko prilagojeno, pa vendarle nadaljevali s predvolilnimi aktivnostmi. Že v torek bo tako potekal politično-kulturni večer z Borutom Pahorjem, prav tako bo kandidat nadaljeval z aktivnostmi v okviru projekta Skupaj - spodbujajmo drug drugega.

Po nedavnih podatkih volilne pisarne je sicer Pahor že pred dnevi zbral dovolj podpisov za kandidaturo za predsednika republike, vendar kandidature za razliko od aktualnega predsednika republike Danila Türka še ni uradno vložil. Prav tako kandidature še ni vložil predsedniški kandidat Milan Zver, ki bo kandidiral s podporo dveh strank in podpisi poslancev.

Rok za vložitev kandidatur se sicer izteče natančno čez mesec dni - 17. oktobra. Doslej je kandidaturo napovedalo 12 kandidatov - poleg omenjenih treh še Monika Malešič, Artur Štern, Miro Žitko, Fani Eršte, Ladislav Troha, Dušan Egidij Kubot - Totislo, Milan Robič, Miran Šic, Martina Valenčič in Veronika Juvan.