Čeprav je turneja mladega kraljevskega para, ki bo nekoč sedel na britanskem prestolu, v senci prahu, ki ga je dvignilo razgaljenje vojvodinje v francoski reviji Closer, si ju morda zdaj želi v živo videti še več ljudi. Posebno lepotico Kate. Samo v hlačkah bikinija, ki jih vojvoda na nekaj posnetkih celo odmika, da bi ji lažje vtrl kremo za sončenje na spodnjem delu hrbta, je vojvodinja še lepša, kot je v dizajnerskih oblačilih.

Razburjenje in sprenevedanje

Na Salomonovih otokih so ju pozdravili lokalni veljaki, na tisoče ljudi in tradicionalno oblečeni vojščaki, princ William pa je v kratkem govoru dejal, da so Salomonovi otoki najlepši kraj na svetu, tamkajšnji ljudje pa najbolj ljubeznivi in prijateljski, kar jih je srečal. Nekaj povsem drugega trenutno gotovo misli o Francozih, Ircih in Italijanih. Vsaj o urednikih tabloidov.

Medtem ko William in Kate uživata lepoto in prijaznost na Salomonovih otokih, se na domačem, britanskem otoku dvor, politiki in tisk razburjajo, ker so del fotografij vojvodinje zgoraj brez ponatisnili v irskem dnevniku The Irish Daily Star. Njegov britanski solastnik Richard Desmond naj bi se zaradi gnusa odločil pretrgati poslovne vezi z irskimi založniki. Urednik nedeljske britanske izdaje časnika Daily Star on Sunday Garath Morgan dodaja: "Mi smo bili vedno odgovorni pri odločitvah o objavi slik, ki vdirajo v osebno življenje ljudi. V tem primeru so šli skrajno predaleč." Ta in podobne kritike drugih britanskih tabloidov, med njimi Suna, ki je nedavno objavil golega Harryja in Ircem očita "navadni pohlep", so navadno sprenevedanje.

Monarhija pokaže zobe

Britanski tabloidi si ne upajo objaviti razgaljene vojvodinje zaradi strahov pred posledicami Levesonove preiskave vedenja tiska, politike in policije (to preiskavo, ki je umazala vse tri, je sprožila prisluškovalna afera tednika News of the World), saj njim in drugim medijem grozi maščevalni poskus osramočene politike, da omeji svobodo tiska. Nenavadno ostri odzivi dvora in tožba, za katero se Kate in Willliam ne bi odločila brez blagoslova kraljice, kažejo, da se tudi kraljevska družina zaradi svoje rekordne priljubljenosti počuti dovolj močno, da tisku pokaže zobe. Tega še ni naredila, čeprav so se v britanskem tisku v preteklosti goli pojavili princi Harry, Charles in Andrew - pri zadnjih dveh so se celo videli "kronski dragulji" - zgoraj brez pa tudi Andrewova nekdanja žena Fergie, medtem ko ji je poslovni prijatelj (beri: ljubimec) sesal prste na nogah.

Nič ne kaže, da se bo ta vihar v skodelici hitro polegel, saj včerajšnji Sunday Times trdi, da obstaja celo dvesto posnetkov z balkona francoskega dvorca, na katerem sta se sončila Kate in William, za danes pa je italijanska revija Chi napovedala objavo tridesetih še nevidenih posnetkov, in sicer pod revolverskim zavajajočim naslovom Kraljica je gola.