Za zmagovalce so vozili svetovni prvak v tej disciplini Nemec Tony Martin, Francoz Sylvain Chavanel, Slovak Peter Velits, Nizozemec Niki Terpstra in Belgijca Tom Boonen ter Kristof Vandewalle.

Slovenec Kristjan Koren je za las ostal brez bronaste kolajne, saj je njegov Liquigas zasedel četrto mesto, za tretjim je zaostal 18 sekund. Primorec, ki je na ravnini dajal ritem ekipi, sicer ni prišel v cilj skupaj s sotekmovalci, na zadnjem vzponu na Cauberg je zaostal, a to ni bilo pomembno, saj se je na cilju štel čas četrtega tekmovalca.

"Naš cilj je bil uvrstitev v deseterico, na sami progi smo cilj zvišali na sedmo mesto. Glede na to, da nismo imeli časa trenirati, je četrto mesto velik uspeh, to potrjujejo tudi pohvale vodstva ekipe. Na vzponih sem imel težave, po ravnini pa sem vozil na polno, a na zadnjem vzponu me je zmanjkalo. A nič za to. Glavno je, da so v cilj prišli štirje. Smo zadovoljni, že vmesni časi so kazali na dobro uvrstitev, žal se nam za kolajno ni izšlo," je bil po dirki zadovoljen Koren.

Zadovoljni tudi pri slovenski ekipi

Slovenska ekipa Adria Mobil iz Novega mesta, za katero so nastopili Marko Kump, Matej Gnezda, Matej Mugerli, Kristjan Fajt, Kristijan Đurasek ter Rado Rogina, je med 32 ekipami zasedla 27. mesto, za najhitrejšimi je zaostala štiri minute in deset sekund. Tudi Novomeščani v cilj niso prišli vsi, Gnezdi so na koncu pošle moči, Mugerliju pa je na zadnjem vzponu počila zračnica.

"Mi smo lahko zadovoljni. Odpeljali smo maksimalno, kot smo v tem trenutku sposobni. Uspeh je že, da smo se sem sploh uvrstili, zato smo morali biti v formi skozi vso sezono," je dejal trener novomeške ekipe Milan Eržen, enakega mnenja je bil po tekmi tudi tekmovalec Kump: "To je naš domet. Tukaj so najboljše ekipe, ki imajo proračune vsaj desetkrat večje od našega. Vsak naboj, ki smo ga na progi brez veze odvrgli, se je na koncu poznal, a smo na koncu vendarle zadovoljni.

Pri ženskah je bila najboljša nemška ekipa Specialized Lulemon pred avstralsko Orico Ais in nizozemsko AA Drink Leontien.

V ponedeljek bosta na prvenstvu kronometra za mladince in člane do 23 let.