Slovenski odbojkarji se bodo križali z drugouvrščeno reprezentanco iz kvalifikacijske skupine C, kjer bo prva Češka, za drugo pozicijo pa zdaj najbolje kaže Hrvaški (6 točk), a tesno za petami sledita Makedonija (4) in tudi Avstrija (2). V skupini C ima vsaka reprezentanca še dve tekmi, s čimer lahko dobi še maksimalno šest točk. Slovenija bo prvo tekmo dodatnih kvalifikacij odigrala v gosteh v terminu med 17. in 19. majem, povratno pa v terminu med 24. in 26. majem doma.

Če bi Slovenci sinoči brez oddanega niza ugnali Nemce, bi bili v igri celo za neposreden preboj na EP, toda že prvi niz je potrdil, da je Nemčija v skupini E najboljša reprezentanca. Slovenija je do prvega vodstva na tekmi prišla šele v drugem nizu pri 19:18, kar pa nemških odbojkarjev ni zmedlo. Dobili so tudi drugi niz, nato pa brez težav še tretjega. Slovenski selektor Veselin Vuković je priložnost za igro ponudil vsem igralcem z izjemo rezervnih podajalcev Roka Satlerja in Gregorja Ropreta. Največ točk za Slovenijo je dosegel Mitja Gasparini (13), za Nemčijo pa György Grozer (17).

Kvalifikacije za EP, skupina E, 5. krog: Slovenija – Nemčija 0:3, Ukrajina – Švedska 3:0 (18, 18, 20), vrstni red: Nemčija 15, Slovenija 9, Ukrajina 5, Švedska 1. 6. krog, danes ob 17. uri: Nemčija – Švedska, ob 20. uri: Slovenija – Ukrajina.