Povedali so še, da je župan Zoran Janković že podpisal zahtevo za unovčenje bančnih garancij v skupni višini enega milijona evrov, da pa tega mestna občina zdaj ne bo storila, saj so banke pristale na podaljšanje veljavnosti garancij.

Usoda ne samo nakupovalnega središča, ki je Grepova zasebna investicija, ampak tudi ureditve okolice športnega parka je še naprej v rokah bank, ki so Grepu lani poleti odobrile posojilo v višini 115 milijonov evrov, a mu zaradi neporavnavanja obveznosti ne želijo nakazati zadnjih 15 milijonov evrov posojila. Banke še vedno niso odločile, kaj bodo storile s to nasedlo naložbo, a jasno je, da bodo kmalu morale ukrepati, saj brez posredovanja bank ali morebitne dokapitalizacije Grep nakupovalnega središča ne bo mogel dokončati.

Še več, dokler ne bo zgradil strehe nakupovalnega centra, Grep ne bo mogel izpolniti svojih pogodbenih obveznosti do mestne občine, saj brez strehe ne more urediti okolice dvorane in nogometnega stadiona. To bo huda ovira tudi za mestno občino, če se bo ta odločila, da bo Grepu dala košarico in se bo sama lotila urejanja okolice. Mestu se namreč mudi, da bi bila okolica urejena do evropskega prvenstva v košarki.

O morebitnem dogovoru z bankam in o nadaljevanju del v Stožicah smo želeli vprašati tudi enega od direktorjev Grepa Uroša Ogrina, a nam ga ni uspelo priklicati.