Čeprav smo pričakovali, da bo Kukovica ob tej priložnosti, ko se mu izteka drugi mandat prvega moža slovenske atletike, povedal, ali bo kandidiral tudi v naslednjem mandatu, se Kranjčan za ta korak ni odločil. Odgovoril je, da o tej potezi razmišlja, da pa jo bo obelodanil v bližnji prihodnosti. "Od leta 2005, ko sem prišel na atletsko zvezo, smo dosegli številne mejnike. Naj omenim zgodovinski naslov olimpijskega in svetovnega prvaka, ki sta v lasti Primoža Kozmusa. Tudi v mlajših kategorijah smo se nekajkrat prvič dotaknili neba. Glede na to, da je kolajne osvojilo kar 30 atletov, sem prepričan, da je v Sloveniji lepa atletska prihodnost. To so številke, na katere moramo biti ponosni. Če le pogledamo, koliko atletskih velesil je denimo letos v Londonu ostalo brez odličja, se lahko prepričamo, da smo delali odlično," je bil ponosen Peter Kukovica, ki je poudaril tudi, da se je slovenska atletska reprezentanca z vseh velikih atletskih prvenstvih v času njegovega predsedovanja vrnila s kolajno, z izjemo svetovnega in evropskega prvenstva v Helsinkih (2005 in 2012) ter EP v Barceloni (2010).

Predsednik se je v nadaljevanju zahvalil za lepe trenutke Maticu Osovnikarju in Boštjanu Fridrihu, ki sta letos sklenila svoji športni poti. Posebej pa je bil hvaležen najožjima sodelavcema, direktorju AZS Borisu Mikužu in vodji strokovnega sveta AZS Martinu Steinerju.

"Tudi zame so ta leta najlepša. Za našo generacijo se ne gre bati, da bo še naprej dosegala lepe uspehe. Veseli me dejstvo, da so v ozadju mladi in obetavni atleti. Širina daje upanje. Gremo dalje!" je odločno zaključil Primož Kozmus.

Optimistično bo šla v novo sezono tudi metalka kopja Martina Ratej, ki je obelodanila, da bo šla prihodnji teden na operacijo komolca, ki ji bo vzela mesec dni optimalnega treninga.