Kaj pričakujete od deklet?

Začnem lahko s tem, da bosta Urša Pintar in Petra Zrimšek prvič na svetovnem prvenstvu, sta bili pa na zadnjih dirkah najbližje najboljšim. Tjaša Rutar je opazno dobro odpeljala vse vožnje na čas. Cilj je popraviti najboljši dosežek doslej v tej disciplini. Vse so naredile velik korak naprej, saj so bile še dobro leto nazaj ljubiteljske kolesarke. Tega, kar dela moški del, mi ne moremo pričakovati. Vsi smo razvajeni s tem. Tudi sam zelo kritično jemljem vse to, nemara celo preveč. Se vidi, da sem delal s člani.

Kaj pričakujete od Polone Batagelj?

Polona je druga zgodba za to svetovno prvenstvo. Po olimpijskih igrah je bila kar šest tednov brez tekmovalnega ritma. Potem je v prvi etapi dirke Po Toskani padla, končala v bolnišnici s šivi na obrazu, na zadnji dirki pred dnevi pa zaradi krčev odstopila. Tako gre praktično brez dirk na svetovno in zanima me, kaj lahko doseže na dokaj zahtevni in selektivni trasi v Valkenburgu. Se pa ne obremenjuje, saj je glavni cilj sezone dosegla in presegla. Priznam, da sem ji napovedal, da bi bila že z uvrstitvijo do 35. mesta zelo uspešna. Zame je bilo presenečenje, da je prav na olimpijskem nastopu prvič v sezoni pripeljala v cilj z najboljšimi na tako selektivni trasi. Pomnite, da bo to težko ponoviti.

Ko gre za pričakovanja na svetovnem prvenstvu, so vsa dekleta zelo previdna. Tudi mladinka Urška Kalan.

Urša se je na zadnjih dirkah vozila enakovredno s članicami. Ima to možnost po pravilniku UCI, da kot mladinka lahko vozi z njimi. Njen napredek je zelo skokovit. Vseeno sem previden. Vem, da ima sama zelo visoke zahteve. Kot Zoisova štipendistka je tudi zelo analitična in matematično preračunljiva. Iz izjav drugih bolj izpostavljenih športnikov pa se je tudi naučila, da se z napovedmi ne gre igrati in s tem še bolj obremenjevati. Deluje zelo mirno in resno za svoja leta.