"Ob določenih gibih čutim bolečino v desnem metalnem komolcu in preiskave so pokazale, da je v sklepu okrušen hrustanec in naslednje leto bi me to lahko bolelo med sezono. Zato smo se odločili, da grem prihodnji teden na operacijo in da grem v naslednjo sezono zdrava," je povedala slovenska rekorderka v metu kopja.

Tekmovalka je ob tem dodala, da se bo kljub operaciji nemoteno pripravljala naprej. V času okrevanja se bo posvečala kondiciji, saj bo morala "metalna" roka nekaj časa mirovati. Naslednja sezona naj bi stekla popolnoma po načrtih," je še povedala atletinja.

Na Gorenjskem zbor atletskih kolajn

Na Gorenjskem so se danes zbrali slovenski atleti, ki so vse od leta 2005 pa do iger v Londonu na največjih tekmovanjih, olimpijskih igrah, svetovnih in evropskih prvenstvih, sredozemskih igrah in univerzijadah osvajali kolajne. Skupaj se je v atletskih vitrinah v tem obdobju zbralo 60 medalj, ki jih je osvojilo 30 različnih atletov.

"Ponosen sem, da se lahko pohvalimo s 60 medaljami v dveh mandatih. Ne le dva atleta, 30 je takšnih, ki so osvojili kolajne. Vmes je bilo tudi nekaj takšnih, ki jih prej še nismo imeli, kot sta denimo olimpijsko zlato in zlato na svetovnih prvenstvih, ki jih je osvojil Primož Kozmus, pa tudi nekaj v drugih kategorijah. Tudi za prihodnost se ni bati, poslavljajo se nekateri kot Matic Osovnikar in Boštjan Fridrih, a jedro vztraja naprej. Tudi za naslednja leta ni skrbi, saj so se naši atleti letos na mladinskem svetovnem prvenstvu v Barceloni kar šestkrat uvrstili v finale," je na sprejemu na Brniku poudaril predsednik Atletske zveze Slovenije Peter Kukovica in opozoril, da so na letošnjih olimpijskih igrah v Londonu brez medalje ostale veliko večje države, kot so denimo Švedska, Norveška, Grčija, Nizozemska, Avstrija, Portugalska in druge, zato je še posebej ponosen na dosežke slovenskih atletov.

Kozmus: "Za našo generacijo se ne gre bati"

Zbrala se je tudi večina atletov, ki si je lahko vzela čas za dogodek na Gorenjskem. Med drugimi so se sprejema udeležili Alenka Bikar, Marija Šestak, Sonja Roman, Martina Ratej, Barbara Špiler, Maja Bratkič, Primož Kozmus, Matic Osovnikar, Boštjan Fridrih, Tomaž Bogovič, Žan Rudolf, gorski tekači Lea Einfalt ter Mitja in Mateja Kosovelj. V imenu atletov je spregovoril Kozmus: "Vesel sem, da je medalje osvajalo tako veliko število atletov. Za našo generacijo se ne gre bati, širina pa veča upanje, da bodo medalje tudi v prihodnjih letih. Hvala tudi zvezi za podporo," je na sprejemu povedal Kozmus.