Kate, kot jo ljubkovalno kličejo, je v nagovoru poudarila velik pomen nudenja pomoči in podpore otrokom in njihovim družinam v času, ko to najbolj potrebujejo. Brala je počasi ter občasno pogledala in se nasmehnila osebju in pacientom hospica.

Catherine, ki je pokroviteljica hospica za otroke v domovini, je dejala, da jo veseli, da se je ob tej priložnosti seznanila s prvim programom paliativne oskrbe za otroke v Maleziji. "Z učinkovito paliativno oskrbo je življenja mogoče spremeniti," je dodala.

Med zasebnim obiskom v hospicu sta se Catherine in William pogovarjala z mladimi bolniki in risala na glineno opeko. William je narisal mačko in miš, ki sta bila podobna risanima junakoma Tomu in Jerryju, Catherine pa drevo in ptice. Opeki bodo vgradili v zid na vhodu v to ustanovo, ki je namenjena blažilni oskrbi umirajočih in podpori svojcem.

Pred tem se je par sestal s predsednikom malezijske vlade Najibom Razakom, na večerji pa naj bi ju danes gostil malezijski kralj Abdul Halim Mu'adzam Šah.

William in Catherine bosta v sklopu devetdnevne turneje po azijskih in tihomorskih državah, ki sodi v sklop praznovanja 60. obletnice vladanja Williamove babice, britanske kraljice Elizabete II., obiskala še malezijski otok Borneo in Salomonove otoke ter otočje Tuvalu, kjer bosta turnejo 19. septembra tudi sklenila. Turnejo sta začela v sredo v Singapurju.