Nekdanjega veleposlanika na Finskem Toneta Kajzerja je vlada za državnega sekretarja imenovala na predlog premiera Janeza Janše. Kajzer bo v kabinetu predsednika vlade pristojen za področje gospodarske diplomacije ter bo sodeloval pri pripravi podlag za zunanjepolitične aktivnosti predsednika vlade.

Poleg tega je vlada Jožetu Dežmanu za največ šest mesecev podaljšala mandat v. d. direktorja Arhiva Republike Slovenije, in sicer do imenovanja direktorja po opravljenem natečajnem postopku. Dežman je sicer že bil imenovan za vršilca dolžnosti direktorja arhiva, a mu poteče šestmesečni mandat. Ker javni natečaj za položaj direktorja še ni zaključen, pa mu je vlada mandat podaljšala.

Prav tako je mandat za največ šest mesecev podaljšala v. d. generalnega direktorja direktorata za medije na ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Miru Petku. Tudi njemu poteče šestmesečni mandat, javni natečaj za položaj direktorja pa še ni zaključen.

Tudi v. d. generalnega sekretarja na ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Tomaž Rozman bo na tem položaju ostal še največ šest mesecev, saj tudi ta natečajni postopek še ni zaključen.