O stanju igralcev v reprezentanci

Počutijo se utrujeno. Imeli smo pester razpored in težke tekme, potem pa nas je čakala še pot domov. Ko se vse skupaj zbere skupaj, je utrujenost razumljiva. Ko smo prišli domov, smo poskušali fante čim bolj spočiti, da bodo dobro pripravljeni za naslednje tekme. V torek smo trenirali predvsem v fitnesu in delali na regeneraciji, podobno je bilo tudi včeraj.

O zdravstvenem stanju igralcev

Imamo nekaj manjših viroz, kar dnevno rešujemo. Stanje Klemna Čebulja je specifično in verjetno ne bo v ekipi. Bolje se počuti Dejan Vinčić, ki verjetno bo med dvanajsterico.

O sestavi reprezentance

Ker se Dejan Vinčić bolje počuti, a ker ne vemo, kaj se lahko pripeti, bomo imeli v ekipi tudi še Gregorja Ropreta, kar pomeni, da bodo v ekipi trije podajalci. Namesto Klemna Čebulja ne bomo delali nobenih menjav, saj imamo za to pozicijo na voljo še Andreja Flajsa in Jana Pokeršnika.

O dvigu forme na prvem turnirju

To je dobra novica pred drugim turnirjem. V Ukrajini so se stvari ugodno razpletle, saj smo igrali zelo dobro, glede na to, da smo poleg preostalih manjkajočih igrali tudi brez Čebulja in Vinčića.

O švedski reprezentanci

Na prvem turnirju se je Švedska predstavila v boljši podobi, kot sem pričakoval, saj lahko ogrozi vse, ki je ne jemljejo resno. Vzeli so točko Ukrajini, en niz tudi nam, kaj lahko pa bi nam tudi drugega. Kdor proti Švedom ne odigra kvalitetno, je hitro kaznovan.

O nemški reprezentanci

Koliko jih lahko ogrozimo, bomo videli jutri, na dan tekme.

O ukrajinski reprezentanci

V Ukrajini smo odigrali šele prvo etapo, v Sloveniji nas čaka druga, zato nam prva zmaga nad Ukrajino še ne prinaša končnega cilja. Nič še ni odločeno, čeprav smo prejšnji teden dosegli zastavljeno. Najprej nas čaka težka tekma s Švedsko, šele potem pa bomo razmišljali o naslednjih tekmecih.

O navijačih

Bilo bi sijajno, če nas pridejo v Maribor spodbujati v čim večjem številu, saj si slovenski odbojkarji to zaslužijo. Na pripravah so vedno dali svoj maksimum, borili so se vsak dan, zato lahko o njihovem odnosu govorim samo s komplimenti.