Smo Slovenci v primerjavi s tujino veliki gurmani?

Ne bi vedela... Dejstvo je, da je slovenska hrana zelo dobra, da imamo vrhunske restavracije in kuharje ter da večina tujcev, ki jih poznam in so bili v Sloveniji, na vprašanje, kaj je bilo pri nas najboljše, pravi: hrana, pijača, še posebno pa vina in lepe punce...

Katera od svetovnih kuhinj vam je najbliže in zakaj?

Izredno rada dobro jem, če pa že moram izpostaviti tuje kuhinje, naj omenim italijansko, alzaško (Francija) in tajsko hrano.

Kaj pa domače, slovenske specialitete - katere so tiste, ki vam gredo najbolj v slast?

Gibanica. In mamina goveja juhica... Pa tudi kakšen dober savinjski želodec, kraški pršut in panceta ter naša čudovita vina!

Ali radi kuhate? Imate morda kakšno svojo "hišno" specialiteto?

Zelo uživam ob kuhanju. V bistvu najraje kuham, ko imam goste, in uživam, ko gledam svoje prijatelje in družino, kako s slastjo pojedo, kar pripravim. Moje specialitete so: školjke v beli buzari (recept barbe Dinka s Hvara), losos na sto in en način (moj prijateljice najbolj pohvalijo s česnom popečen losos, prelit z medom), krofki iz bučk, smetanova porova juha, moj nekdanji fant pa je oboževal moj ričet... Če vprašate moje prijateljice, so najbolj navdušene nad mojo lazanjo.

Ali morda obstaja kakšna jed, ki je ne marate?

Ne maram kumar in nobene jedi iz kumar ter hrušk.