Kje je podjetje Danita dobilo denar, glede na to, da iz javno dostopnih podatkov izhaja, da podjetje sploh ne posluje, ni jasno, saj direktorica podjetja, Popovičeva sestra Laura Ban, izjav za Dnevnik ne daje. Tako lahko samo ugibamo, ali je za kupnino morda najela hipotekarni kredit ali si je denar morda izposodila drugje in kaj je zastavila za hipoteko. Glede na to, da so tudi na koprski občini skopi z odgovori in da so nam že pred časom poslali dva različna odgovora, do kdaj je Danita dolžna poravnati kupnino, bi lahko tudi dvomili o tem, da je bila kupnina plačana.

V Dnevniku smo minuli teden razkrili, da je koprski župan Boris Popovič pogodbo s svojo sestro podpisal 9. julija, kar je vsaj tri dni pred iztekom roka za zbiranje ponudb. Preostala dva ponudnika, ki sta izrazila interes, da bi občinsko nepremičnino prav tako kupila z neposredno pogodbo, je občina zavrnila, češ da sta prošnjo oziroma vlogo poslala prepozno. Najboljšo ponudnico Iko Zonta, ki je za lokal ponudila 190.000 evrov so zavrnili, čeprav je skladno z javno objavo ponudbo v višini 190.000 evrov oddala zadnji dan, 13. julija. Na občini se izgovarjajo, da je rok potekel 12. julija, ker je takrat minilo tri mesece od zadnje dražbe in da je bil 12. julij zadnji dan, ko je bilo treba podpisati pogodbo. Na naše vprašanje, zakaj so potem javnosti sporočali, da je zadnji dan za oddajo vlog 13. julij, niso odgovorili, kar mnoge napeljuje na pomisleke, da je občina načrtno zavajala in da je bil posel z Danito že vnaprej dogovorjen, kar dokazuje tudi pogodba, ki jo je župan vnaprej podpisal.

Na občini to zanikajo in pojasnjujejo, da je to običajna praksa v okviru postopka neposredne prodaje, ker ni mogoče pričakovati, da se vse zapletene postopke za podpis pogodbe izpelje zadnji dan. Na vprašanje, kdo je zbiral ponudbe in presojal, katera ponudba je najboljša, prav tako nismo dobili odgovora, zanimalo pa nas je tudi, ali bi župan vnaprej podpisal tudi pogodbe z desetimi drugimi ponudniki, če bi ti tako kot Danita že nekaj tednov prej poslali ponudbe in bi potem čakali samo še na podpis z druge strani. Na občini namreč pojasnjujejo, da je pogodba brezpredmetna, dokler je ne podpiše še druga stranka, Popovičeva sestra pa je to storila 12. julija.

"Mi smo občino uradno zaprosili za pojasnilo, zakaj naši prošnji po ogledu lokala niso ugodili in zakaj naše vloge niso resno obravnavali, čeprav so jo uradno prejeli 11. julija. Odgovorov še vedno nismo dobili. Ker gre za neenakovredno obravnavanje potencialnih kupcev, bomo najbrž sprožili postopke za razveljavitev pogodbe med Danito in Mestno občino Koper," pravi Valter Krmac, ki ga je nakup Carpaccio puba prav tako zanimal, občina pa mu ni omogočila ogleda lokala, prav tako ga ni pozvala, naj konkretizira svojo ponudbo. Predsednik računskega sodišča Igor Šoltes in še nekateri drugi pravniki pa menijo, da bi občina morala upoštevati vse ponudbe, vključno s tisto, ki je prispela 13. julija. V nasprotnem primeru bi morali javno povedati, da se rok za oddajo ponudb izteče prej.