Nemška paraolimpijska reprezentanca se na letošnje igre v Londonu sicer ni uspela kvalificirati, selektor Ulrich Pfisterer pa je navdušen nad idejo, da bi jim v Riu pomagal legendarni vratar: "Če bi se nam priključil Jens Lehman, bi bilo to senzacionalno!"

Lehman je reprezentančno kariero v vratih "elfa" zaključil leta 2008, klubsko pa lani, ko se je na kratko vrnil iz pokoja in do konca sezone 2010/11 igral za Arsenal.

"Ta ideja je zelo zanimiva in lahko govorimo o tem, saj sem zelo zainteresiran za takšno možnost igranja," je zanimanje za nastop v paraolimpijski reprezentanci pokazal Lehman.

Pravila paraolimpijskega nogometa velevajo, da morajo vsi štirje igralci v polju nositi prevezo čez oči, vratar pa lahko normalno vidi, a ne sme zapustiti svojega kazenskega prostora. Vsako moštvo ima ob igrišču vodnika, ki jih z besedami usmerja, v pomoč igralcem pa je tudi posebna žoga, ki oddaja zvoke.

Nogometaši v paraolimpijskih reprezentancah so večinoma slabovidni, vratarji pa teh težav ponavadi nimajo, tako da lahko na paraolimpijskih igrah brani kateri koli nogometni vratar, a pod pogojem, da v zadnjih petih letih ni odigral tekme pod okriljem Fife.