Ste najbolje plačan športnik v zgodovini Slovenije. Ste temu kdaj dajali kakšen večji poudarek?

Nikoli. Vedno sem se osredotočal samo na to, da sem treniral trdo, dajal vse od sebe, potem pa je posledično prišla priložnost in kasneje donosna pogodba, kot je bilo to tudi recimo v primeru Gorana Dragića in Anžeta Kopitarja. Dejstvo je, da če si pri podpisovanju pogodb preveč obremenjen samo s številkami in denarjem, se ti zna slej ko prej kaj zalomiti.

Kako težka pot je do statusa vrhunskega športnika in milijonov na računu?

To prihaja sproti, ne pride čez noč. O tem sploh nisem razmišljal, temveč sem se bolj posvečal svojim igram ter dogajanju na igrišču, vse ostalo pa se je odvijalo sproti.

Z milijoni se verjetno kar naenkrat pojavi veliko novih "prijateljev". Ste imeli s tem kaj težav?

Vsi vrhunski športniki imajo s tem težave. Moraš biti pameten in ločiti, kaj je prav in kaj ne. To je včasih težko, toda poizkušaš čim bolj izolirati tiste, ki so ob tebi samo zaradi ene stvari - denarja.

Kakšen je bil občutek, ko se je na vašem tekočem računu znašel prvi milijon?

Nič kaj poseben, saj ne spremljaš vsak dan stanja na računu. Denar ti da določeno gotovost in ti omogoči določene stvari, ki so ti bile prej nedosegljive. Ni pa to tako velika razlika, da bi se zaradi tega spremenilo moje obnašanje. Gre samo za številke na računu, pomembno pa je, da ostaneš ista oseba.

Znane so različne zgodbe športnikov, ki jim je denar zmešal glavo. Kako ste se vi spopadli s tem?

Nisem imel težav. Razmišljati moraš o prihodnosti in delati pametne načrte. Je pa tako, da smo vsi ljudje različni. Eni si radi z denarjem kupijo dober avtomobil, drugi gredo radi na luksuzna potovanja. To je vse lepo in prav, če je v mejah normale in tistega, kar si lahko privoščiš.

Ste na svoji športni poti videli kakšno takšno zgodbo, morda pri kakšnem od soigralcev?

Celo še preveč sem jih doživel. Na prvi pogled se spremembe morda ne vidijo, a ko preživiš s takim človekom več časa in poslušaš njegove zgodbe, izjave in vidiš dejanja, opaziš, da nekaj ni v redu.

Ko govorimo o tako astronomskih zneskih, je zagotovo zelo pomembno, komu zaupati finance?

Moraš najti pravega finančnika, takšnega, ki mu zaupaš. To je zelo pomembno. Z njim narediš načrt, kaj in kako. Sam sem že ob podpisu prve donosnejše pogodbe razmišljal v smeri, da je najbolj pomembno obdobje po koncu kariere, da bom imel takrat dovolj za normalno življenje in zagotovljeno eksistenco.

Kakšne pasti prežijo na športnika z več milijoni na računu?

V ligi NBA so na takšne stvari dobro pripravljeni. Enkrat na leto so obvezna predavanja, kjer ti povedo, kaj je novega v svetu financ, kako vlagati denar, česa ne početi, vse skupaj pa ponazorijo s primeri, kjer pa nikoli nikogar poimensko ne izpostavijo. Razkrijejo statistiko, koliko igralcev je po karierah bankrotiralo in podobne stvari, s katerimi poskušajo, da bi bili igralci ves čas na preži in da ne bi z denarjem upravljali brezvestno. Pasti pa so predvsem v obliki napačnih naložb, ljudi, s katerimi se začneš družiti... Še posebno danes je vse teže, ker je zaradi svetovne krize težko načrtovati na dolgi rok in denar kam vlagati, ker nikoli ne veš, ali ga boš s tem za vedno izgubil.

Kako se spremeni način življenja po koncu kariere?

Več časa preživim z družino, predvsem se lahko več ukvarjam z otroki. Ostalo pa je bolj ali manj isto.

Kaj je bila vaša največja investicija, odkar ste s športnimi uspehi zaslužili veliko denarja?

Pred nekaj leti je bilo izredno moderno vlagati v nepremičnine. Za to sem se odločil tudi sam in še danes menim, da je pametno del denarja vložiti v to. Denar so le številke na papirju, nepremičnina pa ti daje neko sigurnost.

Kakšne nasvete bi dali bodočim uspešnim slovenskim športnikom, ki bodo v prihodnosti z uspehi zaslužili goro denarja?

Kot sem že dejal, naj delajo vse v mejah, ki so zanje finančno sprejemljive, in naj ne dovolijo, da bi jim kdo vsilil njihov način razmišljanja. Če si nečesa v določenem trenutku ne morejo privoščiti, naj počakajo na dan, ko si bodo lahko. Preudarno naj delajo s tistim, kar imajo.