Po več zamenjavah sodnikov, (neuspešnem) poskusu prenosa pristojnosti na mariborsko sodišče in vrsti preklicev obravnav je ljubljanska okrožna sodnica Katja Kmetič včeraj namreč le dovolila prvi narok. Na njem je zastopnikom sprtih strani predlagala, naj vendar dosežejo dogovor, a poravnalni narok ni bil uspešen. "Stranki sta na naroku predložili vsaka po eno pripravljalno vlogo z obsežnimi dokazi, zato jima je sodišče določilo roke, v katerih lahko odgovorita na vloge," je potrdila Melita Trop iz odvetniške pisarne Miro Senica, ki zastopa T2. Ker gre za zahtevno in kompleksno zadevo, je sodišče naslednjo obravnavo razpisalo za 21. januar.

Ali bo v vmesnem času prišlo do poravnave, je nemogoče napovedati, je pa na to - vsaj po javnih izjavah - morda pripravljen novi predsednik uprave Telekoma Rudi Skobe, s čimer bi odpravil tveganja za morebitnega novega lastnika in povečal izplen države ob prodaji. A Skobe poudarja, da bi morala biti ponudba izjemno ugodna.

Kakor koli, T2 je pred dnevi s 100.000 evri in pogodbo za svetovanje na svojo stran pridobil svojega idejnega očeta in nekdanjega neformalnega direktorja Mirana Krambergerja. Ta je bil, preden je leta 2004 v tajnosti zasnoval T2, dolga leta član uprave Telekoma, tako da bo brez dvoma pomembna priča. Sodeloval je tudi pri pripravi tožbe, kot smo razkrili v Dnevniku, pa bo s T2 delil manjkajoče dokumente in podal tudi ustne in pisne izjave v prid tožbenemu zahtevku zoper Telekom.