"V zadnjem letu se je v naši občini zgodilo nekaj, česar si nismo mogli predstavljati niti v nočnih morah. Po 276 letih obratovanja so utihnili stroji naše tovarne papirja, ki je bila ves ta čas v ponos kraju in je dajala kruh številnim družinam. Na njenih plečih so se gradile tudi Radeče. Padali so vladarji, menjavali so se sistemi, umirale so države, bojevale so se vojne, premagani so bili viharji, Radeče pa so s svojo papirnico živele vse do letošnje pomladi, ko so stroji utihnili, zaposleni pa so se umaknili v zavetje svojih domov," je občane nagovorila Pintaričeva. Ni skrivnost, da bi si sicer Radečani ob prazniku najbolj želeli vnovičnega zagona papirniških strojev.

A, kot je dejala županja, škarij in platna za to v občini nimajo. "Smo pa v teh težkih časih ohranili dostojanstvo in tudi optimizem in še iščemo tudi rešitve, ki bi omogočile nadaljevanje papirniške tradicije. Zgodba še zdaleč ni končana," je poudarila županja. In dodala, da se sicer veselijo številnih novih pridobitev, ki bodo občanom v ponos.

"Centralna čistilna naprava je tik pred začetkom gradnje in upam, da bo prihodnje leto v tem času tudi že nared za poskusno obratovanje. Verjamem tudi, da bo drugo leto ob tem času na obrežju Save že stal nov turistično-rekreacijski center Savus, nad igriščema za tenis pa že nastaja tudi nova hišica za tenis. Ukvarjamo se tudi s projektiranjem tržnice in čakamo na rezultate razpisa Obnova in razvoj vasi, na katerega smo prijavili obnovo objekta krajevne skupnosti Jagnjenica ter obnovo vaškega jedra na Svibnem," je načrte razkrila Pintaričeva.