Anže Kopitar kljub vsemu marljivo trenira že vse poletje in se normalno pripravlja na dolgo zimo. "Zadnja leta se strogo držim istega programa. Če sistem deluje, ga nima smisla spreminjati. K sreči nimam težav s poškodbami, tako da v domačem okolju čakam na razplet pogajanj v Združenih državah," je dejal Kopitar, spomladi dobitnik prestižnega Stanleyjevega pokala. V zadnjih dneh na blejskem ledu vadi s kapetanom reprezentance Tomažem Razingarjem, ki je še vedno brez kluba, in upokojenim vratarjem Gabrom Glavičem, zdaj vodjo stroke pri HD Jesenice mladi.

Če vodstvo NHL in sindikati ne bodo našli skupnega jezika, bo moral Kopitar najti začasno rešitev v drugem okolju. Kot pravi, bi v tem primeru najraje odšel na Švedsko, v tamkajšnjega drugoligaša Moro, kjer igra tudi njegov mlajši brat Gašper. "To bi se lahko zgodilo, če bi Švedi odprli možnost za kratkoročne pogodbe. Imam pa kar nekaj drugih možnosti. Denimo tudi v Švici," je razložil 25-letni Hrušičan, ki bi moral pred odhodom v nov klub uskladiti številne podrobnosti z agentom. Predvsem glede zavarovanja v primeru poškodbe.

Ob robu druženja z novinarji je Anže Kopitar dodal, da je to poletje nadgradil svoje znanje golfa, ki je zadnja leta njegov najljubši konjiček. Na vprašanje, kaj pravi o propadu HK Acroni Jesenice, je odgovoril v diplomatskem duhu: "O tem lahko kaj povem zgolj s hokejskega vidika, saj ozadja ne poznam. Vsi se zgražajo nad stanjem v klubu, dogodki pa prav gotovo mečejo slabo luč na jeseniški hokej in niso dobrodošli," je povedal in dodal, da se je letos le enkrat sprehodil mimo Podmežakle, kjer zaradi prenove sicer ni ledene ploskve vse od zaključka državnega prvenstva spomladi letos.