S tenisom je služil milijone, čeprav ni bilo potrebe. Preskrbljen je bil že ob rojstvu. Rodil se je očetu Jerryju, podjetniku, vlagatelju in milijonarju, ter mami Blanche, ki je bila gospodinja. Poleg Andyja je skrbela še za dva sinova, Johna, nekdanjega teniškega talenta, zdaj trenerja, in Lawrenca, ki je lopar najhitreje postavil v kot ter postal kiropraktik. Andy se je na potovanja privadil že kot otrok, saj se je z družino prvič selil pri štirih letih iz Omahe v Austin, pri desetih pa v Boca Raton na Florido.

Zaradi svoje prekomerne tekmovalnosti in cirkusa, ki ga je zganjal na igriščih predvsem v prvih letih kariere, med sotekmovalci ni bil priljubljen. "S svojim vedenjem na igrišču vpliva na linijske sodnike, ki se ga bojijo. Do tekmecev nima nobenega spoštovanja," se je pred leti jezil Hrvat Ivan Ljubičić. Roddick mu sprva ni ostal dolžan, češ, naj se Ljubičić spomni hrvaškega direndaja na tekmah Davisovega pokala, a ga je nato kmalu poklical in se mu opravičil. Baje se ni zavedal, da njegovo obnašanje moti nasprotnike. Tudi Roddick pa je znal biti piker na tuj račun. Znova je šlo za igralca z Balkana, za Srba Novaka Đokovića, ki je bil deležen Roddickovih opazk, da hlini poškodbe in zahteva zdravniško pomoč, ko mu ne gre. Ko se je Nole razjezil, je Roddick znova stopil korak nazaj, se opravičil in rekel, da je šlo zgolj za šalo. Enako kot v primeru, ko je za Đokovića dejal, da ta pred servisom tolikokrat odbije žogico ob tla, da lahko tekmec vmes opravi osem telefonskih pogovorov ter naroči pico.

Kadar se je nekdo od kolegov znašel v težavah, je Andy pustil šale ob strani in spregovoril z drugačnim tonom. Bil je med najbolj zagretimi zaščitniki Andrea Agassija, ko so se nanj zgrnile obtožbe, potem ko je priznal, da si je pomagal z dopingom, natančneje z metamfetaminom. "Andre je bil in vedno bo moj idol. Sodil ga bom le po tem, kako se je vedel v teniških krogih, in po tem, da je svet naredil lepši," je dejal Roddick. Podobno je ravnal, ko je legendarna Martina Navratilova podila Rogerja Federerja v pokoj, ker ga mladca Rafael Nadal in Novak Đokovič prehitevata z leve in desne. "To, kar je izjavila Navratilova, je velika neumnost. Biti moraš zelo dober v tem, kar počneš, če želiš kritizirati Rogerja," je rekel. Kdo je imel prav, ali Navratilova ali Roddick, je razkril letošnji Wimbledon.

Človeški heroj je postal, ko je v Rimu sedmim ljudem pomagal pobegniti pred požarom v hotelu. Čeprav je bila Roddickova soba polna dima, ni razmišljal o lastni rešitvi, ampak je pomagal kolegom, ki so bili nadstropje nad njim. "Tiščalo me je na stranišče, zato sem se prebudil. Zavohal sem dim, kot da gori v moji sobi. Stekel sem na balkon in nadstropje nad mano zagledal visečega danskega igralca Sjenga Schalkena," se spominja Roddick, ki je pred ognjenimi zublji z balkona rešil Sjenga in njegovo ženo.

Na igrišču je v jezi rad polomil kakšen lopar. Zato je bil večkrat ožigosan z divjakom, a Andy se ni želel spremeniti. "Loparji so moji, in če jih lomim, ne škodim nikomur, še najmanj pa nasprotnikom, ki jih vse po vrsti spoštujem." Vedno je bil tudi priljubljena stranka rumenih medijev. Pripisovali so mu zvezo s Paris Hilton, s katero naj bi bil opažen v nekem nočnem klubu v Las Vegasu. Le malo pred tem se je pri svojih 24 letih komaj otresel govoric, da je v zvezi z rusko teniško igralko Marijo Šarapovo. "Nisva par in nimava nobenega ljubezenskega razmerja. To sem vam povedal že neštetokrat, a tega še kar nočete napisati. Sami veste, da sva le dobra prijatelja, ki se pač velikokrat vidita, saj se moška in ženska teniška karavana večkrat ustavita v istih mestih. Je izjemno dekle, s katero se je vselej lepo pogovarjati, to pa je tudi vse, kar bom povedal na to temo," se je pritoževal. Mediji niso odnehali, v New York Postu so primer poimenovali Rodapova. "Ne vidim razloga, zakaj bi zanikal, da sva par, če bi v resnici bila. Mislim, da bi vsak z veseljem priznal, da je Marija njegovo dekle," je še ena od izjav iz tedanjega časa.

Ljubezen svojega življenja je spoznal leta 2007, ko je prelistaval revijo Sports Illustrated. Na prvi pogled se je zaljubil v fotografijo manekenke Brooklyn Decker v kopalkah, do njene telefonske številke pa je prišel prek svojega agenta. Dobro leto zatem sta označila zaroko, kmalu je sledila še poroka. Deckerjeva je bila stara komaj 21 let, usodni "da" sta dahnila na vrtu Andyjeve hiše v Teksasu. Za dobro voljo svatov je skrbel Elton John, med gosti sta bila tudi Andree Agassi in Steffi Graf.

Brez žene bi Andy kariero končal že prej. Vedno je namreč želel osvojiti Wimbledon, kar pa je ob prevladi Federerja in Nadala ostal neuresničen sen. "Bil sem razočaran in mislil sem, da igram slabo. Brooklyn ni vedela veliko o tenisu, zato je domnevala, da igram dobro. Zdel sem se ji seksi v teniških kratkih hlačah. Name je imela pomirjajoč vpliv. Vedno je bila nekdo, ki mu lahko zaupam svoje strahove in mi ni treba igrati pogumnega junaka. Zraven pa tudi močno dvigne lepoto na tribuni za navijače."

Lepota svetlolase Brooklyn se zdaj poslavlja s teniških tribun, Andy Roddick pa je na zadnji tiskovni konferenci dobil še zadnji aplavz. Tokrat od novinarjev, ki so znali pozabiti na nekdanje Roddickove zbadljivke, da je teniško novinarstvo najlažja služba na svetu.