Reprezentanca se je po nekaj zapletih - letalo je imelo precej zamude, več kot polovica športnikov pa ob prihodu ni dobila prtljage - zgodaj popoldne vrnila v Slovenijo. Navijačev, ki so pripravili sprejem Tiršku, plavalcu Darku Đuriću in drugim članom reprezentance, pa to ni zmotilo. Slovenskim športnikom invalidom so pripravili prisrčen sprejem, Tiršku pa se nekaj podobnega obeta še zvečer v domačem Gornjem Gradu.

"Vsekakor je to nekaj enkratnega. Ko stopiš na domača slovenska tla, je občutek odličen, ko pa vstopiš skozi vrata na letališče in slišiš svoje navijače, je to nekaj povsem novega. Trenutki z iger bodo za vedno ostali v meni, a so bile tu znova solze sreče, ko pridejo čustva na dan. Ko doživiš kaj takega, se lahko samo še smejiš in uživaš," je dejal Tiršek in dodal, da se, glede na začetek slavja na letališču, obeta še zanimiv večer v domačem kraju ...

Slovenija je imela na londonskih igrah 22 aktivnih udeležencev. Merili so se v šestih panogah, slovenske barve pa so zastopali atleti Tanja Cerkvenik, Jože Flere, Tatjana Majcen Ljubič in Henrik Plank, kolesar Roman Pongrac, namiznoteniški igralki Andreja Dolinar in Mateja Pintar, plavalec Darko Đurić, strelci Damjan Pavlin, Franc Pinter in Franček Gorazd Tiršek ter odbojkarice Alenka Iršič, Anita Goltnik Urnaut, Bogomira Jakin, Danica Gošnak, Jasmina Zbil, Lena Gabršček, Marinka Cencelj, Regina Roudi Terbuc, Saša Kotnik, Štefka Tomič in Suzana Ocepek.