Policijska preiskava se je začela 15. februarja, ko je podjetje Domovanje, čigar strežnik je bil tarča hekerskega napada aktivistov Anonimnih, podalo ovadbo zoper skupino Anonimni. V odredbi za hišno preiskavo je zapisano, da je Zveza potrošnikov Slovenije, čigar spletna stran zaradi hekerskega napada nekaj dni ni delovala, vzpostavila stik z Gregorjem Plemenkom, ki je obljubil, da bo njihova spletna stran kmalu povrnjena v predhodno stanje.

Na podlagi te informacije in drugih obvestil je policija ugotovila, da je Plemenko neposredno povezan z neznanimi storilci napadov na informacijske sisteme, ki so se zgodili kot del aktivističnih ravnanj proti sprejemu sporazuma ACTA.

Plemenka bremenijo tudi zaradi pozivov k napadu na nekatere spletne strani. Ob tem navajajo še kršitev zakona o javnih zbiranjih v primeru protestov proti ACTI, ker kot organizator shoda ni prijavil. Zaradi tega sta mu že bili izrečeni dve kazni v višini 250 evrov.

Policisti policijske uprave Maribor so na njegovem domu v Slovenski Bistrici opravili hišno preiskavo. Kot je razvidno iz zapisnika preiskavi, so preiskali en namizni računalnik, dva prenosna in več drugih elektronskih naprav.

Za kaznivo dejanje vdora v informacijski sistem, pri katerem pride do neupravičene zlorabe podatkov, je zagrožena kazen do dveh let zapora. Enaka kazen kot za temeljno dejanje je po kazenskem zakoniku predvidena tudi za osebe, ki druge napeljujejo k storitvi kaznivega dejanja.