"Igra proti Ukrajini je bila takšna, ki smo si jo želeli in ki smo jo pripravljali na treningih. Končno je le prišla. Tokrat ni igral le en odbojkar, ampak ekipa. Ni bilo slabega mesta, vsi so opravili naloge, kot so jih morali, in če je tako, ni težko zmagati. Taktično so igralci spoštovali vse dogovore, tako da tekmec, ki še zdaleč ni slab, ni mogel razviti svoje igre. Tukaj smo opravili, kar smo morali, igra pa je dobra popotnica za turnir v Mariboru," je rekel slovenski selektor Veselin Vuković, kapetan Tine Urnaut pa je dodal: "Še zdaleč ni bilo lahko, saj je tudi Ukrajina igrala dobro. A odločilo je nekaj točk v vsakem nizu, predvsem pa dejstvo, da smo bili konstantni, da nismo imeli serije napak kot dan prej proti Nemčiji."

Pri dekletih je nekaj upanja zbudila sobotna zmaga nad Črno goro s 3:0 (11, 18, 12), a nov nedeljski poraz z Belgijo 0:3 (-20, -18, -17), kar je bila verjetno že odločilna preizkušnja za drugo mesto v skupini, ki še pelje v dodatne kvalifikacije, je potrdil trenutno slovensko realnost. Popravni izpit bodo Slovenske imele prihodnji teden, a ker turnir gostijo Belgijke, ki imajo prednost v izkušnjah in višini, je precej bolj verjetno, da bodo Belgijke ogrozile Francozinje v borbi za prvo mesto, kot da bi se Slovenija vrnila v boj za drugo mesto.

"Odigrali smo, kolikor smo v tem trenutku zmožni. Pri vodstvu v prvem in tretjem nizu se je pokazalo, da je Belgija zelo močna ekipa, ima dobro obrambo, nam pa je zmanjkalo v napadu. Zdaj nas čaka še turnir v Belgiji, kamor gremo igrat, kolikor bo mogoče," je povedal slovenski selektor Oleg Gorbačov.