* Športna palača JF Krakowski, gledalcev 500, sodnika: Opava in Valek (oba Češka).
* Cimos Koper: Škof, Vran, Dobelšek 4, Grzentič, Brumen 11, Bombač 1, T. Poklar, Krivokapić, N. Poklar 2, Konečnik, Rapotec 1, Manojlović, Gavranović 3, Bundalo, Bošković, Osmajić.
* Wisla Plock: Sego, Wichary, Ghionea 2, Nenadić 7, Nikčević, Syprzak, Eklemović 2, Toromanović 2, Ilyes, Wisniewski 3, Kubisztal 3, Kavaš 3, Twardo, Paczkowski 2, Zolotenko, Spanne 2.
* Sedemmetrovke: Cimos Koper 7 (5), Wisla Plock 8 (5).
* Izključitve: Cimos Koper 10, Wisla Plock 10 minut.
* Rdeč karton: Wisniewski (59.).

Koprska zasedba je turnir na Azurni obali končala na zadnjem mestu. Po sobotnem polfinalnem porazu proti francoskemu Saint Raphaelu s 23:28 je danes izgubila tudi tekmo za tretje mesto, mero pa jim je vzela poljska Wisla iz Plocka. V minuli sezoni tretjeuvrščena ekipa v slovenskem prvenstvu bo svoje mednarodne nastope nadaljevala v drugem predkrogu pokala EHF, ki bo na sporedu prihodnji mesec.

Izbranci Fredija Radojkoviča so slabo odprli tekmo in si že sredi polčasa priigrali pet golov zaostanka (4:9). V nadaljevanju so zaigrali veliko bolje, v 23. minuti so se Poljakom, za katere igra tudi Slovenec Bošjan Kavaš, približali na dva gola zaostanka (8:10), le štiri minute kasneje pa je bilo vnovič +4 (8:12). V sami končnici prvega polčasa so naredili delni izid 2:0 in na odmor odšli za zaostankom dveh golov (10:12), ta pa bi bil lahko še manjši, če bi Matjaž Brumen zadel kazenski strel s sedmih metrov.

Koprčani so vse možnosti za zmago zapravili v začetku drugega polčasa, ko so Poljaki naredili delni izid 5:0 in povišali na 17:10. Koprčani so prvi gol dosegli ob koncu osme minute, ko je zadel Hrvat Filip Gavranović, v deseti minuti pa je koprska klop zahtevala minuto odmora. Radojkovičevi napotki so prinesli le majhen kakovosten premik v koprski igri, v celoti pa niso bili kos Wisli iz Plocka.

V koprski ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Matjaž Brumen in Jure Dobelšek. Prvi je dosegel enajst, drugi pa štiri gole. V poljski ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Petar Nenadić s sedmimi zadetki.

V velikem finalu se bosta pomerila francoski Saint Raphael in nemški HSV iz Hamburga, zmagovalec te tekme pa se bo uvrstil v ligo prvakov, kjer bo nastopal v skupini A (francoski Montpellier, ruski Čehovski medvedi, nemški Flensburg-Handewitt, španski Reale Ademar Leon ter zmagovalec kvalifikacijskega turnirja v Beogradu - beograjski Partizan ali Sloga iz BiH).

Kozlinov Metalurg v ligo prvakov

Od štirih kvalifikacijskih moških rokometnih turnirjev za nastop v evropski ligi prvakov se je doslej končal le v norveškem Rykkinu, kjer je prvo mesto osvojil skopski Metalurg. Makedonski prvak je v današnji finalni tekmi premagal norveški Haslum s 30:20 (16:8), Slovenec Miladin Kozlina pa je za Metalurg prispeval tri gole.

Na kvalifikacijskem turnirju v Beogradu se bosta za prvo mesto pomerila srbski Partizan in Sloga iz BiH, v romunski Constanti domačo ekipo čaka odločilen dvoboj s slovaškim Tatranom iz Prešova, na turnirju povabljencev v francoskem Saint Raphaelu, kjer je koprski Cimos zasedel zadnje mesto, pa sta finalista Saint Raphael in nemški HSV iz Hamburga.