Gerrans, ki je nazadnje zmagal na dirki Milan - San Remo, je štiri kilometre pred ciljem sledil napadu Belgijca Grega Van Avermaeta. Ujeti jih je skušal Slovak Peter Sagan, a je povsem popustil v zadnjih 300 metrih in zdrsnil na 26. mesto. V sprintu glavnine je bil najmočnejši Gerrans, za njim sta končala Van Avermaet in Da Costa. Brajkovič je zaostal 24 sekund, Bole minuto in pet sekund, Koren štiri minute in 41 sekund, z istim časom pa je ciljno črto prečkal tudi Božič.

"Bilo je kar živčno. Toda Greg in jaz sva delala trdo, da sva naredila razliko in nisva upočasnila. Lovil naju je eden najboljših tekmovalcev v pelotonu, Peter Sagan. Lahko bi šlo povsem v drugo smer in vesel sem, da je šlo v to," je po dirki zadovoljno dejal zmagovalec, nekoliko razočaranja pa je bilo vidnega pri drugouvrščenem Belgijcu: "Razočaran sem, ker sem mislil, da lahko zmagam dirko in imel sem noge za to. Napadel sem na zadnjem vzponu in šel na vso moč do cilja ter poskrbel, da bo zmagal eden od naju. Morala sva iti, ker naju je lovil Sagan. Simon je bil bolj svež in vesel sem drugega mesta."

VN Quebeca je na sporedu tretjič zapored, do zdaj pa so se zmag veselili trije kolesarji. Francoz Thomas Voeckler je slavil leta 2010, leto kasneje Belgijec Philippe Gilbert, letos pa Gerrans.