Cilj je bil, da se uvrstim v finale. Danes sicer z najslabšim dosežkom doslej, s šestim mestom, a to ni pomembno. Pomembno je, da sem v finalu in kako bom odplaval tam. Upam, da bom še dobil kakšno mesto," je po četrti uvrstitvi v finalne nastope na igrah dejal Đurić.

V dopoldanskih kvalifikacijah je dosegel čas 3:06,75, kar je njegov nov osebni rekord, s tem dosežkom je bil tretji v svoji skupini, skupno pa to pomeni šesto izhodišče za večerno tekmo. Do želene in potihoma pričakovane medalje ga je po dopoldanskem delu ločila dobra sekunda, najhitreje pa je s prvim delom tekmovanja opravil Mehičan Gustavo Martinez Sanchez (3:02,79).

Edini slovenski predstavnik na plavalnih tekmovanjih je prepričan, da bo zvečer plaval še bolje: "Sposoben sem odplavati bolje, kot sem zdaj. Realno je, da lahko pridem do medalje. Ne vem, koliko bodo dodali drugi, a jaz sem sposoben iti še bolje," je o možnostih za medaljo dejal Đurić.

"Rezerve so povsod. Nisem začel najhitreje, pa tudi zadnjih 50 metrov lahko opravim bolje. Zdaj me čaka počitek in spanje v olimpijski vasi, nato masaža, potem pa spet pot v bazen in finale," je svoj današnji urnik še opisal slovenski plavalec.

Finale z Đurićem, zanj bo to že četrti odločilni nastop na prav toliko startih na igrah, bo v londonskem olimpijskem bazenu na sporedu zvečer ob 21. uri po slovenskem času.