In prav podjetja, ki vedo, kaj je družbena odgovornost in jo tudi živijo, bodo to jesen lahko vnovič izstopila iz povprečja, če se bodo prijavila na razpis horus, nagrado za družbeno odgovornost, ki jo že četrtič podeljujeta Inštitut za razvoj družbene odgovornosti IRDO in PRSS - Slovensko društvo za odnose z javnostmi pod vsakoletnim častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka in v partnerskem sodelovanju s strokovno-interesnimi organizacijami. Z razpisom, ki je odprt do 23. oktobra 2012, želijo poiskati in nagraditi celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti. Do sedaj so na njem sodelovala tudi številna podjetja, ki se uvrščajo med najboljše zaposlovalce Dnevnikovega izbora Zlata nit.

Nagrado bodo podelili v več kategorijah: podjetja (majhna, srednje velika in velika) in zavodi, objavljeni pa so tudi razpisi za posebna priznanja: posamezniku oziroma organizaciji, ki deluje v kontekstu družbene odgovornosti, novinarju ter Slovencem v zamejstvu in po svetu.

"Vse sestavine smernic za družbeno odgovornost ISO 26000 so že od prve objave za razpis Horus 2009 vgrajene v vprašalnike za nagrado horus. Zato lahko sodelovanje pravnim osebam na tem tekmovanju prinese številne koristi - ne le, da okrepi njihov ugled, poveča lojalnost zaposlenih in krepi poslovno uspešnost, z vprašalnikom lahko tudi same analizirajo stanje družbene odgovornosti v podjetju in organizaciji ter tako pripravijo svojo lastno strategijo na tem področju," je med drugim poudaril zaslužni profesor ddr. Matjaž Mulej, predsednik Strokovnega sveta inštituta IRDO in predsednik Strokovno-organizacijskega odbora nagrade Horus.

Več informacij o razpisih je na voljo na spletni strani www.horus.si.