Je bilo med tekmo kaj negotovosti, kajti Švedska je izenačila na 1:1?

Nismo se predali in smo še enkrat pokazali, kakšen značaj imamo. Vrnili smo se v igro in povsem zasluženo zmagali. Zdaj čakamo na razplet tekme med Švedsko in Ukrajino. Ta rod si je zaslužil uvrstitev v dodatne kvalifikacije. Upam, da se nam bo nasmehnila sreča, ki nas do zdaj ni spremljala. Proti Finski smo imeli denimo veliko priložnosti, pa žoge nikakor nismo mogli spraviti v gol. Upam, da se nam to vrne na tekmi med Ukrajino in Švedsko.

Branili ste, ker je moral Jan Oblak v člansko reprezentanco. Ste bili zato živčni?

Med pripravo na tekmo nisem bil živčen. To se je nekoliko spremenilo, ko sem začel ogrevanje. A ko se je tekma začela, sem na to pozabil. Potrudil sem se po najboljših močeh. Upam, da je selektor zadovoljen.

Vam je dal selektor kakšen poseben napotek?

Dejal mi je, naj branim, kot branim v klubu. Da se nimam česa bati, da sem sposoben in da naj grem brez strahu na igrišče. Njegovi nasveti so mi pomagali. Upam, da to ni konec in da se ta reprezentanca še zbere.

Očitno so se nasveti obrestovali, kajti nekajkrat ste moštvo rešili pred dobljenim golom...

S svojimi obrambami sem zadovoljen, ampak zmagala je vsa ekipa. Veseli moramo biti, ker smo igrali solidno. Kdo je dal gol in kdo je bil igralec tekme, ni pomembno.

Predvsem obrambo v zadnji minuti bodo Švedi verjetno še podoživljali.

Upam, da jih ta obramba vrže iz dodatnih kvalifikacij in nas popelje naprej.

V ponedeljek bo živčno, kajne?

Upamo na najbolje. Ne bi si bilo smiselno razbijati glave z vprašanjem, kaj se bo zgodilo na tekmi med Švedsko in Ukrajino. Če se bo izteklo po naših željah, bo super. Tudi če se ne bo, nam ostaja dejstvo, da smo naredili veliko stvar. Nihče od nas ni pričakoval, da se bomo borili za prvo mesto.

Poznate kakovost švedske in ukrajinske ekipe. Katera je v prednosti?

Oboji so kakovostni. Obeta se ostra, kakovostna tekma. Težko je napovedati favorita, kar je dobro, saj si želimo, da bi tekmeca remizirala, kar bi pomenilo, da se bomo uvrstili v dodatne kvalifikacije. Zdaj še ne razmišljam veliko o tej tekmi, saj smo še pod vplivom evforije po zmagi nad Švedsko.