Ali kako je avstrijski članek, ki je povzel intervju z Janezom Janšo, zabeležil že več kot 1400 spletnih komentarjev

Za izjemno promocijo Slovenije v Avstriji je poskrbel predsednik vlade Janez Janša. Avstrijski mediji, ki so se v preteklosti komaj kaj zanimali za našo državico (omenjali so nas kvečjemu kje desno spodaj, denimo ob protestih avstrijskih trafikantov po sprostitvi uvoza cigaret), so tokrat obširno in z veliko mero medsosedske zaskrbljenosti citirali Janševe zlovešče napovedi, po katerih utegne naša država že prihodnji mesec zdrkniti v plačilno nesposobnost.

Der Standard je v soboto objavil članek z naslovom "Slovenija je tik pred bankrotom" in v njem na široko povzel Janševe črnogledosti. Pod spletno objavo članka se je doslej nabralo že več kot 1400 komentarjev, ne da bi bila za to hiperprodukcijo soodgovorna podmazana spletna SDS-mašinerija. Tudi ponedeljkova štajerska izdaja najbolj branega avstrijskega časnika Kronen Zeitung je povzela zlovešče napovedi iz naše dežele. Pisem bralcev, v katerih se Avstrijci vznemirjajo zaradi črnih oblakov nad Slovenijo, pa se je nabralo za celo stran.

"Super, naslednja bankrotirana država, ki bo v kratkem razprla roke in žepe. Če se bo nadaljevalo s tem tempom, bo samo še pet ali šest držav ohranjalo Evropo," je napovedovala bralka Margarete Zdichynec. Christian Ehmann starejši je v pismu zahteval, da nas morajo nemudoma obiskati finančni in ekonomski strokovnjaki EU in nam dati dopolnilni pouk s področja finančnega nadzora. "Kateri politik je sploh še sposoben normalnega premisleka?" pa se je spraševal Franz Köfel.

Enako vprašanje se postavlja tudi nam v Sloveniji, ko prebiramo premierjeve intervjuje. In smemo si obetati, da bodo naši severni prijatelji napisali še kakšno pismo o slovenski nesreči.