Zaradi prometne nesreče je na štajerski avtocesti pri priključku Vransko oviran promet v smeri Maribora, nastal je trikilometrski zastoj, zaradi česar občasno zapirajo predor Ločica, navajajo na spletni strani prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Občasno zaprtje predora Golo Rebro

Na štajerski avtocesti pred cestninsko postajo Vransko proti Ljubljani je nastal zastoj, dolg med štiri in pet kilometrov. Voznikom osebnih vozil na prometno-informacijskem centru priporočajo uporabo vzporedne regionalne ceste preko izvoza Šempeter in uvoza Trojane.

Okoli trikilometrski zastoj v smeri Maribora nastal tudi pred cestninsko postajo Tepanje, zaradi zastoja, ki sega že v predor Golo Rebro, občasno zapirajo ta predor.

Dolenjska avtocesta: 60-letnica zapeljala v nasprotno smer, na klancu silovito trčila v drug avto in kombi

Gost promet z občasnimi zastoji beležijo tudi na gorenjski avtocesti pred cestninsko postajo Hrušica proti Avstriji, na primorski avtocesti na izvozu Brezovica iz smeri Ljubljane pred cestninsko postajo Log, na ljubljanski severni obvoznici od Bežigrada proti Zadobrovi in proti Kosezam, na ljubljanski zahodni obvoznici med razcepoma Koseze in Kozarje v smeri Malenc in naprej proti Brezovici, na cestah Šenčur-Kranj, Ljubljana-Medvode, Lesce-Bled in Trojane-Vransko-Šentrupert.

Zastoji tudi na nekaterih mejnih prehodih

Na ljubljanski vzhodni obvoznici med priključkoma Ljubljana - vzhod in Bizovik so v smeri Malenc odstranili posledice prometne nesreče, ostal je zastoj.

Gneča je tudi na nekaterih mejnih prehodih. Tovorna vozila morajo na mejnem prehodu Petišovci pri izstopu iz države čakati eno uro in 30 minut, na Gruškovju pa 30 minut, navajajo na spletni strani prometno-informacijskega centra.

Zaradi del je zaprta polovica štajerske avtoceste med predorom Ločica in cestninsko postajo Vransko v smeri Maribora, promet poteka dvosmerno po drugi polovici avtoceste, a sta zaprta izvoz in uvoz Vransko v smeri Maribora.

Dela potekajo tudi na primorski avtocesti med počivališčema Ravbarkomanda in Studenec, promet poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Na primorski avtocesti izvajajo prvo fazo preureditve cestninske postaje Log. Cestninjenje tovornih vozil poteka kot do sedaj, za vinjetna vozila pa sta odprti po dve vinjetni stezi v vsako smer, so še zapisali.