Mojca Bandur Križanec je posle prevzela od Katje Kokot, ki ji upraviteljica Snaga med drugim zaradi pritiskov zainteresirane javnosti ni podaljšala pogodbe o zaposlitvi. Svojo poklicno pot je začela kot veterinarka v mariborski veterinarski bolnišnici, zatem pa je odprla zasebno veterinarsko ambulanto na Ptuju. Nazadnje je delala kot inšpektorica na mariborski enoti Veterinarske uprave RS (Vurs).

V zavetišču, ki so ga odprli oktobra 2009, je trenutno 46 psov in 123 mačk. "Kužki so v dobrem stanju in smo jih ta teden že kar nekaj oddali novim skrbnikom. Muce pa še zdravimo in bodo za oddajo pripravljene v dveh ali treh tednih," je pojasnila nova vodja.

Kot največjo težavo pri delovanju zavetišča je izpostavila ravno zdravstvene težave živali. Mačke pestita kužni bolezni mačja kuga in mikrosporija, a sta obe po besedah Bandur Križančeve obvladljivi.

S tem namenom bo v zavetišču 17. septembra ponovno začela delovati ambulanta za živali. Ta je z delovanjem prekinila na začetku tega leta, ko je upravljanje z zavetiščem opustilo Društvo za zaščito in proti mučenju živali Maribor, saj ni zmoglo pokrivati vseh stroškov. Mariborska občina je nato koncesijo podelila komunalnemu podjetju Snaga, s tem da trenutno še vedno ni rešen upravni spor, ki ga je sprožil zavrnjeni celjski zavod Mačja hiša.

Nova vodja zavetišča, v katerem so trenutno poleg nje zaposlene še štiri osebe, si je med ključne naloge postavila tudi boljšo komunikacijo z javnostjo, saj je zavetišče zaradi številnih polemik v zadnjem času prišlo na slab glas. Še naprej si bodo prizadevali pridobiti čim več prostovoljcev za sprehajanje živali, živali pa bodo usmrtili le v nujnih zdravstvenih primerih, je dejala Bandur Križančeva.