To, da je klub Saint Raphael prevzel gostiteljstvo kvalifikacijskega turnirja, potrjuje tudi njegove visoke cilje.

Gre za tretjo ekipo francoske lige, ki je ena najmočnejših v Evropi. Ogledali smo si nekaj posnetkov tekem Saint Raphaela in ugotovili, da igra zelo agresivno in z obrambo 5-1, ki je zelo podobna sistemu Montpellierja in reprezentance Francije. V igri se vse vrti okoli srednjega zunanjega in tunizijskega reprezentanta Heykla Meganema, ki je tudi lider ekipe. Naši nasprotniki, ki v povprečju niso mladi, so pa izkušeni, igrajo hitro, z veliko gibanja ter hitrimi prehodi in prenosi žoge.

Ne glede na morebiten neuspeh v Franciji imate zagotovljeno igranje v novoustanovljeni evropski ligi, imenovani pokal EHF.

Čeprav gre za evropsko drugo ligo, bo to vseeno zelo kakovostno tekmovanje. Že zgolj z eno zmago na dveh tekmah na kvalifikacijskem turnirju v Franciji bi si izboljšali tudi položaj v evropski ligi, saj bi preskočili en krog tekmovanja. Tako bi se neposredno uvrstili že v tretji krog, istočasno pa bi lahko skoraj do konca novembra vse moči usmerili v slovensko ligo, v kateri bo do takrat odigrana že polovica rednega dela. A vseeno bomo skušali izkoristiti priložnost, ki smo jo dobili z razpadom danskega Koebenhavna, in si v Franciji kot tretji slovenski klub v tej sezoni zagotoviti igranje v ligi prvakov. A po drugi strani so v ozadju tudi drugačni interesi. Zagotovo evropska zveza EHF ne bi bila zadovoljna, če bi v ligi prvakov igrali trije klubi iz Slovenije. Verjetno bodo naredili vse, da bi zmagal Hamburg, kajti Nemčija predstavlja veliko tržišče. Na žalost je to prvo merilo, ne pa šport.

V zadnjem času ste morali trenirati brez Milorada Krivokapića, ki je zbolel (pljučna embolija), in Nikole Manojlovića, ki je bil najprej poškodovan, nato pa je igral na neuradnem klubskem svetovnem prvenstvu v Katarju. Koliko se bo njuna nedavna odsotnost poznala v Franciji?

Zagotovo se bo poznala, predvsem pri uigranosti ekipe, čeprav njuna kakovost sploh ni sporna, saj gre za vrhunska rokometaša. Krivokapić je začel trenirati na polno šele pred nekaj dnevi, Manojlović pa je še v nedeljo igral v Katarju. Zato bomo tudi tekmovanje v Franciji izkoristili za povečanje njune uigranosti z ekipo. Glede na to, da nista mlada in neizkušena, sem prepričan, da bosta v zelo kratkem času prišla nazaj v naš sistem igre ter da bosta prispevala tisto, kar želimo in od njiju tudi pričakujemo.

Kako pa boste zapolnili vrzel na položaju krožnega napadalca po odhodu Bojana Skoka in Matjaža Mlakarja? Bosta Uroš Bundalo in Hrvat Filip Gavranović lahko nadomestila Skoka in Mlakarja?

Sta dobra igralca, a manj izkušena kot Skoko in Mlakar. V obrambi se bo njuna odsotnost manj poznala, več pa v napadu, kajti predvsem Skoko je bil zelo učinkovit. Toda imata velik potencial, njuna želja po igri in dokazovanju pa je neverjetna. Upam, da bo vsaj eden od njiju presenečenje v tej sezoni in da bo igralsko dozorel. V zadnjih sezonah smo imeli po tri krožne napadalce, dva vrhunska ter enega mladega in perspektivnega, zdaj imamo le dva. Seveda si vsak trener želi, da bi imel ne dva, ampak tri kakovostne igralce na vsakem položaju, a treba se je držati določenega proračuna.

Poleg Skoka in Mlakarja so klub zapustili še Sebastian Skube, Nikola Džono in Goran Bogunović, prišli pa so Nikola Manojlović, Nejc Poklar, Gašper Hrastnik, Novak Bošković in Filip Gavranović.

Po kakovosti igralskega kadra smo najmanj na lanski ravni, imamo pa večjo izbiro in širino. Enako velja za zunanjo linijo Krivokapić-Manojlović-Bombač, ki je najmanj enakovredna, če ne celo boljša kot lanska s Skubetom. Drži, da je Skube vrhunski igralec, ki bi ga želela imeti vsaka ekipa in vsak trener, a s prihodom najprej Manojlovića, nedavno pa še Nejca Poklarja, smo v plusu glede na minulo sezono. Vse pripravljalne tekme smo odigrali z zelo zdesetkano zunanjo linijo, zato bo potrebna čimprejšnja uigranost. Ne smemo si več dovoliti, da bi celotno sezono odigrali le z eno zunanjo linijo.

V minuli sezoni je bil Cimos tretji v domači ligi, glede na okrepljen igralski kader pa letos verjetno pričakujete kaj več.

Lani smo odigrali vrhunsko sezono v Evropi, slabšo pa v Sloveniji. Zdaj želimo spet osvajati tudi Slovenijo in znova osvojiti tisto, kar smo nekoč že imeli v rokah - naslov prvaka in pokalnega zmagovalca. Odkrito gremo v boj za prvo mesto v domači ligi, v vsakem primeru pa si želimo osvojiti eno izmed prvih dveh mest in si tako zagotoviti neposredno igranje v ligi prvakov v naslednji sezoni.