Bennati je etapo končal vsega nekaj centimetrov pred Swiftom, ki je prvi napadel v ciljni ravnini, a se mu je Italijan postavil v zavetrje, ob koncu pa z napadom po desni strani za malenkost ugnal kolesarja Skya.

Bennati, ki je bil brez zmage eno leto, zadnjo je vpisal v 20. etapi lanske Vuelte, je današnji uspeh posvetil preminulemu Wouterju Weylandtu, zadnjemu zmagovalcu etape na španski pentlji s ciljem v Valladolidu.

Sicer pa je etapa minila v pobegu peterice, v kateri so bili Luis Angel Mate, Gatis Smukulis, Martijn Keizer, Brent Bookwalter in Gustavo Cesar Veloso. Ti so si privozili skoraj pet minut prednosti, toda 17 kilometrov pred koncem je bilo njihovega bega, v katerem niso ravno "zgledno" sodelovali, konec. Kakih 30 kilometrov pred ciljem pa je prišlo tudi do padca nekaj kolesarjev, med katerimi jo je najhuje skupil Linus Gerdemann iz RadioShacka, ki je moral končati dirko.

Contador ima v skupnem seštevku še vedno 1:52 minute prednosti pred rojakom Alejandrom Valverdejem (Movistar) in 2:28 minute pred še enim Špancem, Joaquimom Rodriguezom (Katjuša). Vsi trije so danes v cilj prišli deset sekund za zmagovalcem.

V petek kolesarje med Penafielom in La Lastrillo čaka nova bolj ali manj ravninska etapa, dolga 178,4 kilometra.