Nosilec srebrne medalje s prejšnjih iger je največ upov polagal prav v današnjo disciplino. Pred nastopom se je bal predvsem morebitnega dežja, v katerem ima precej slabši oprijem diska (pri metu za pomoč namreč uporablja smolo, s katero trdneje prime orodje). Ta del tekmovanja je sicer minil brez zapletov, saj je bilo na olimpijskem stadionu, tako kot že nekaj zadnjih dni, prijetno poznopoletno vreme, prav neznačilno za britansko prestolnico. A so težave na Flereta čakale drugje. Pri prvih dveh metih je namreč smola na disku prijela preveč, ko pa so orodje očistili in jo znova namestili, pa ni bilo več dobrega oprijema. Tako je imel v kvalifikacijah le en veljaven met (10,42 metra), s katerim se je sicer brez težav kot peti uvrstil v finale.

Tudi v finalnem delu je bil veljaven le en poskus (9,83 m). Daljave in mesta tako ni izboljšal, ostal je na petem. "Zadovoljen sem s petim mestom, kajti glede na okoliščine bi lahko tudi izpadel iz finala. Želja je bila seveda še boljši rezultat, ampak ta trenutek ga nisem mogel izboljšati. Bil sem tudi nosilec svetovnega rekorda, ki je bil danes izboljšan. Zame peto mesto ni padec. Seveda, pričakoval sem kakšno mesto več, a med dobitnike medalj ta trenutek nisem mogel," je olimpijski nastop, zadnji slovenski atletski na igrah, ocenil Flere.

Tako kot že na številnih atletskih tekmah na igrah se je tudi v Fleretovi disciplini pokazala težavnost klasifikacij tekmovalcev glede na invalidnost oziroma stopnjo poškodbe. V Fleretovi skupini 51 je tako nastopil tudi Alžirec Mohamed Berrahal, ki po mnenju tekmecev sploh ne bi smel biti v njej. A vse pritožbe so zaman, v vodstvih ekip se lahko pritožijo samo zaradi posameznih nepravilnih metov, ne pa tudi zaradi klasifikacije. Alžirec je tudi dosegel nov svetovni rekord v Fleretovi skupini, ki zdaj znaša 12,37 metra; prejšnji lastnik je bil prav slovenski atlet (11,98 m).

"Nekateri športniki, ki niso tako poškodovani, tekmujejo z nami, čeprav imajo večjo funkcijo motorike in lahko dosežejo boljše rezultate kot mi. Tudi sam sem bil presenečen nad takšno neenakostjo, da so lahko tako velike razlike med tekmovalci, pa smo vseeno združeni v eno kategorijo. Nekateri tekmovalci tako dosti lažje dosegajo rezultate, ki pa jih realno nekdo, ki res spada v to kategorijo, nikoli ne bo dosegel," je glavno težavo večine atletov na teh igrah opisal Flere.

Končna ocena Fleretovega nastopa je po besedah trenerja Sebastjana Groska dobro: "Sem zadovoljen. To so le olimpijske igre, enkrat na vsaka štiri leta. Narediti moraš tisto, kar zmoreš, v šestih metih. Bilo pa je tudi nekaj težav s smolo, zato je mogoče končni rezultat malo slabši, kot bi lahko bil."

Odbojkarice so igre končale na šestem mestu

Po nastopu v zahtevni predtekmovalni skupini z ZDA, Kitajsko in Brazilijo in treh porazih je Slovenija želela tekmovanje končati na najvišjem mestu, ki bi ga lahko dosegla. V boju za razvrstitev od 5. do 8. mesta so izbranke selektorja Simona Božiča premagale Japonsko s 3:0, danes pa so imele priložnost za maščevanje Brazilkam; slednje so prvo tekmo v skupini dobile s 3:2.

A se ni razpletlo po slovenskih željah. Brazilija je dobila še drugo medsebojno tekmo, tokrat s 3:1 (16, 14, -21, 21), tako da je njena končna uvrstitev peto mesto, slovenska pa šesto (v Pekingu so bile Slovenke četrte). Tudi začetek je bil podoben kot na prvem medsebojnem obračunu, saj so Brazilke dobile prva dva niza. V uvodnem so po tesnem začetku povedle z 12:8 in 17:10, vodstva pa nato niso več spustile iz rok. Tudi v drugem so imele pobudo, hitro prišle do petih ali več točk naskoka in ga obdržale. Ko je že kazalo na gladko zmago, pa so se Slovenke prebudile. Po vodstvu s 7:3 v začetku so sicer še dovolile tekmicam izenačenje, nato pa spet povedle, pripadla pa jim je tudi končnica. Vendar tokrat niso naredile podobnega preobrata kot na prvi medsebojni tekmi. Slovenke so se v četrtem nizu zadnjič povsem približale pri 20:21, vendar so nato Brazilke dobile tri točke zapored ter odločile zmagovalke.

"Šesto mesto ni bil naš cilj. Vsako višje mesto bi bilo boljše, a je konec, šesto mesto je tu. Zelo dobro je že to, da prideš na olimpijske oziroma paraolimpijske igre. Pričakovala pa sem malo več, mogoče nismo realizirale tistega, kar bi lahko," je dejala Saša Kotnik.

Na paraolimpijskih igrah prvi primer dopinga

Sedmi dan paraolimpijskih iger v Londonu se je na letošnjih igrah pojavil tudi prvi primer dopinga. Kot so sporočili iz Mednarodnega paraolimpijskega komiteja, si je s prepovedanimi poživili pomagal brazilski dvigovalec uteži Bruno Pinheiro, ki je bil kaznovan z devetmesečno prepovedjo nastopanja.

Pinheiro je bil pozitiven na kontroli 24. avgusta, v pripravah na igre. Uporabljal je odvajala, ki so namenjena prikrivanju prepovedanih poživil.