V najhitrejši disciplini v smuku se je od Slovencev najbolje odrezal Rok Perko, ki je na prvem smuku zasedel osmo mesto, Boštjan Kline je bil 14., povratnik v smučarsko karavano po poškodbi Andrej Jerman pa 19. mesto. Zmagal je Finec Andreas Romar, pred Francozom Johanom Clareyjem in Američanom Stevenom Nymanom. Na drugem smuku je bil Perko 12., Jerman je bil 13., Andrej Šporn 19., Kline pa 21. Mariborčan z ruskim potnim listom Alek Glebov, ki pod vodstvom trenerja Urbana Planinška nastopa za rusko reprezentanco, je bil tretji. Zmagal je Francoz Roger Brice pred Američanom Nymanom.

Nazadnje je prišla na vrsto še superveleslalomska tekma, na kateri so do uvrstitve prišli trije slovenski smučarji. Najbolje je smučal Andrej Šporn, ki je bil peti, Rok Perko je postavil deveti, Andrej Jerman pa 16. čas. Boštjan Kline nastopa ni končal. Zmagal je Francoz Adrien Theaux, pred Nemcem Josefom Ferstlom in rojakom Gauthierjem De Tessieresom.

Mazejeva že sklenila priprave ne južni polobli

Slovenska smučarska šampionka Tina Maze je sklenila uspešno pripravljalno obdobje na južni polobli, kjer je druga alpska smučarka minule sezone na svetu formo pilila v Argentini in Čilu. Nekaj prostih dni pred nadaljevanjem intenzivnih treningov na snegu bo Mazejeva preživela doma pri svoji družini v Črni na Koroškem. Pred začetkom sezone, uvodna tekma svetovnega pokala bo kot običajno veleslalomska ledeniška uvertura v Söldnu, bo Mazejava veleslalomske zavoje trenirala na evropskem snegu oziroma ledenikih. Še pred tem jo čaka trening fizične pripravljenosti, ko se bo preizkusila tudi na atletski stezi.

Ekipa Mazejeve je na južni polobli v čilskem smučarskem središču Portillo že drugo leto zapored trenirala skupaj z avstrijsko reprezentanco.