Mariborčanom in Novomeščanom je pripadla čast, da so odprli novo sezono državnega prvenstva. Mariborčani so na parketu dvorane Tabor gostili Dolenjcem, ki so se navzlic svoji mladosti izkazali za precej neugodnega tekmeca. To so pokazali predvsem v prvem polčasu, ko domačim rokometašem povzročali kar nekaj preglavic.

V 11. minuti so z dvema zaporednima zadetkoma Jerneja Papeža povedli s 7:5, a so jih mariborski rokometaši v naslednjih dveh napadih ujeli. Okoli 250 gledalcev je izenačen dvoboj spremljalo vse do odhoda na odmor, izkušeni Renato Vugrinec pa je svojemu moštvu v zadnjih sekundah priigral minimalno prednost s 15:14.

Po prihodu iz slačilnice je "eksplodiral" mladi organizator igre pri Braniku, Miha Zarabec, ki je pred sezono prestopil iz trebanjskega Trima. Slednji je v prvi minuti drugega polčasa z dvema zaporednima goloma nakazal, kaj jim je trener Marko Šibila naročil v slačilnici.

Mariborčani so tako z odločno obrambo in uspešno realizacijo v napadu v 43. minuti z golom Blaža Kleča in delnim izidom 6:0 povedli s 24:18, najvišjo prednost pa so si priigrali v 52. minuti, ko je bilo 31:23.