Štumpf je v izjavi na straneh Katoliške cerkve zapisal, da v Sloveniji že lep čas ni dneva, ko ne bi v časopisih in ostalih medijih zasledili "odkritega napada na Katoliško cerkev". Ob tem poudarja, da karikature, vici in neprimerni komentarji danes nadomeščajo srednjeveške sramotilne stebre.

Strinja se sicer, da je treba povedati resnico, a se je treba pred tem najprej prepričati, zbrati dokaze in počakati na odločitev sodne stroke, šele nato pa o njej poročati. Kot pravi, se ne strinja s posredovanjem polresnice z izgovorom, da ostalo še pride, in tako s prvim člankom vnaprej obsoditi in uničiti človeka ter povzročiti škandal.

"Takšno ravnanje kaže na nadutost, ki hoče oblast nad ljudmi in česar si mogoče tisti, ki vse to vodijo iz ozadja, tudi želijo," meni Štumpf.

Po škofovih besedah medijski udarec Rodetu razkriva veliko. Izguba dokumentov iz časov njegove prometne nesreče ter ohranitev "dokazov" glede njegovih mladostnih let, pa po Štumpfovih besedah pove, kako skrbno so varovani in kako se dopolnjujejo skrivni arhivi škofov in duhovnikov.

Ob tem Štumpf še pravi, da "tako novinar ob pravem času dobi kot na pladnju serviran dosje in ga na ukaz ljudi iz ozadja uporabi". Dodaja še, da v primeru, da v tem dosjeju kaj manjka, novinar doda "kakšno polresnico, domnevno resnico ali pa celo informacijo iz vrst nekaterih klerikov".

Ljudje so se po njegovem mnenju naveličali časopisov in televizijskih dnevnikov, "kjer poročajo le to, kar naroči lastnik ali pa diktira oligarhija". Kot pravi, je dobrih novinarjev vse manj, ostajajo pa "spletkarji, kompromisarji, pisuni naročenih informacij". Načrtovalci uničenja Cerkve bodo po njegovih besedah najbrž vedno ostali skriti in varni.